Hur Jämför Storlekar motorcykeldäck

motorcykeldäck köpare konfronteras med en förvirrande mängd namn. Till exempel berättar 130/80H18 du en däckets bredd, sidoväggstjocklek, hastighetskategori och fälg storlek. Att lära sig läsa däckstorlekar kan du hitta det däck du behöver och ger dig en uppfattning om vad som kommer att passa om du inte kan hitta rätt däck. Instruktioner
1

Hitta däckets storlek. För metriska däck, är detta en alfanumerisk beteckning med en # # # /# # - X-# #. De fyra delarna identifiera däckets bredd, bildförhållande, hastighet rating och fälg storlek. Den fälgdiameter ges i inches istället metriska enheter.
2

Mät bredden från sidovägg till sidovägg strax ovanför slitbanan. Bredare däck ger dig en större kontaktyta, och du kommer att ha mer dragkraft och mer drag, men däcket kommer också tappa greppet lättare.
3

Jämför bildförhållandet, vilket är en liten olika. Det är inte en numerisk mätning, utan snarare förhållandet mellan bredd och höjd. En 100mm breda däck som har en 90% bildförhållande skulle vara 90mm lång. Om samma däck hade en 25% bildförhållande, skulle det vara 25mm hög.
4

Jämför hastigheter med en referens diagrammet. Tumregeln är att alfabetet fortskrider från J = 62 mph och Y = 186mph. H och Z finns undantag. En H-klassade däck är klassad för 130 mph. Z-klassade däck är klassade för mer än 149 mph, hur mycket mer är inte specificerad
5

Mät fälgdiameter från en fälg kant till den punkt på exakt motsatt sida.. Denna mätning är i inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107481.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.