Hur Counter-Steer en motorcykel

Vid hastigheter över 15 km /h, motorcyklar och skotrar sväng annorlunda. Till skillnad från bilar, där man skulle vrida ratten i riktning mot önskad tur, uppstår ett fenomen som kallas "counter-styrning". Counter-styrning innebär att trycka styret på motsvarande sida av den riktning du vill gå. Med andra ord, tryck höger för att gå till höger. Så konstigt som det kanske låter, blir kontraproduktivt styrningen andra natur med lite övning. Instruktioner
Introduktion till Counter-Steering
1

Accelerera till 20 mph, sedan lätt trycka en styrstång. Din cykel kommer att börja luta mot den sidan. Släpp trycket på styret och din cykel kommer rätt i sig, återuppta en rak linje av resor.
2

fortsätter att resa på 20 km /h, och den här gången trycker styret lite längre, att hålla en konstant påtryckningar, kommer din cykel luta och börjar sakta vända i den riktningen. Släpp trycket på handtaget för att återgå till en rak linje av resor.
3

fortsätter att resa på 20 km /h, tryck försiktigt på handtaget igen. Den här gången, när du släpper handtaget, pressa på motsatta handtaget. Din cykel bör omedelbart svara, lutande i den motsatta riktningen. Öva vävning från sida till sida med mjuka och försiktiga ingångar på styret.
Counter-styrning i en U-sväng
4

Välj en punkt att inleda en lös u-sväng och hålla ögonen fokuserade på den punkten. Accelerera till 20 mph och upprätthålla din hastighet.
5

Utan att ändra din gasspjällsläge, initiera din tur genom att trycka på motsvarande handtaget.
6

Fortsätta att utöva påtryckningar stadigt, tittar genom svängen så långt som möjligt, tills du har helt inringat din vändpunkt. Släpp trycket på handtaget för att avsluta svängen.
7

Öva tills du kan rida i allt snävare cirklar i båda riktningarna. När du känner dig säker nog, kombinera dina cirklar i figur-åtta mönster.
Counter-styrning och bromsning
8

Välj en punkt att inleda en 90 graders sväng och påskynda mot den på 30 mph. Ögonen bör vara inriktade på din vändpunkt.
9

Bromsa när du närmar dig din vändpunkt, sjunka till 20 mph. Släpp bromsen och counter-styrningen i din tur, tittar genom svängen.
10

Accelerera försiktigt till 30 mph när du passerar det stället i sin tur släpper trycket på handtaget till höger din cykel och avsluta svängen.
11

Öva tills du är säker på inbromsning innan svarvning. Med övning, bör du kunna förkorta avståndet som behövs för att bromsa före initiering din tur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106450.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.