Skillnader mellan Motorcykeldäck

Däck är en av de viktigaste komponenterna i en motorcykel. De är de viktigaste gränssnittet mellan motorcykeln och vägen (eller smuts, om du har lust). Skillnaderna mellan ridning stilar kräver skillnader i valet krävs av gummi. Sport cyklar kräver extremt gripande däck gjorda av mjukare föreningar, medan kryssare kräver en tålig och robust däck, handel maximal dragkraft för längre livslängd. Med grepp och hållbarhet i åtanke, vad du rida och hur du rida den, kan hjälpa dig att avgöra vilka däck som är bäst lämpad för jobbet. Hur Motorcykeldäck Arbete

Ett däck fungerar genom att tillhandahålla flera grundläggande funktioner. Ett däck stöder vikten av motorcykeln på vägen, de pneumatiska kvaliteter däcket ger en stötdämpande kvalitet, skydda andra komponenter och ger komfort för föraren. Ett däck måste också styra ordentligt, oavsett väg-och väderförhållanden, svara på styrning ingångar för att följa en stabil linje. Däcken måste rulla effektivt för att minska motståndet under förflyttning och för att säkerställa korrekt slitage. Slutligen måste ett däck kunna överföra kraften av motorcykelns motor till marken via däckets kontaktyta i form av Traction.
Högpresterande däck

Avancerat enormt under de senaste 50 åren, sport däck fortsätter att tänja på gränsen som nya föreningar ständigt utvecklas, förbättra livslängd och bra grepp. Typiska sport däck, som godkänts av den federala Department of Transportation, är nära relaterade till deras rent race-uppfödda slick motsvarigheter, med den största skillnaden i flera modeller är tillägget av ett slitbanemönster. Sport däck anställa en radiell struktur, inslagning gummiskikten över bredden av slaktkroppen, skapar fördelar vid kurvtagning stabilitet och minskad vikt. Vissa tillverkare använder nu en skarvfri bälte process som ytterligare stärker däcket. Flera föreningar är också införlivas på nyare prestanda däck, med mjukare föreningar på kanten för bättre grepp vid kurvtagning. En hårdare förening placeras i centrum för förbättrad livslängd under hård acceleration. Sport däck har generellt en spetsig profil, vilket gör cykeln till "spets" i snabbare in i ett hörn. Rak linje stabilitet äventyras på grund av den mindre kontaktyta medan Traction maximeras nära kanten av däcket. En uppsättning av sport däck kan ha en livslängd på 2000 -5000 miles, med sport-touring orienterade däck toppning ut nära 8000 miles. Pirellis Diabl Corsa III och Dunlops D209 däck Qualifier är populära exempel på rasen, medan Dunlops Sportmax Roadsmart däck är utmärkta sport-touring däck.
Cruiser och Touring Däck

Cruisers och motorcyklar touring är avsedda att resa längre sträckor vid lägre hastigheter. Med de flesta kryssare väger mellan 500 till 800 pounds, är en starkare, varaktig däck med en lång slitage potential önskas. Däck avsedda för denna motorcykel segment är generellt partiskhet-typ däck, uppbyggda av en stomme där flera lager av gummi-belagda linor överlappas, och har en rund profil för maximal rak linje stabilitet. De flesta tillverkare innehåller nu en datorgenererad slitbanemönster med en offset spår anpassning, som påstås minska koppning och minimera slitage. En korrekt underhållen däck kan ha upp till 10,000 mil livslängd. Den D402 från Dunlop och ME880-serien från tyska tillverkaren Metzeler är utmärkta exempel på denna kategori.
Dual Sport Däck

Dual sport däck har dubbla identiteter, så anständigt on-road prestanda med förmåga att hantera ljus off-road tull. Mest dubbla sport däck visas som djupt mönstrade street däck som kan hantera de flesta grusvägar och stigar kompetent. Mer aggressivt knobbed däck finns för ryttare som föredrar att tillbringa mer tid i smutsen, dock är prestandan på asfalterade vägar starkt begränsad, vilket framgår av den förlust av dragkraft och överdriven vibration. Dubbla sportmotorcyklar, om ridit som en supermoto cyklar, kan även använda street-orienterade prestanda däck som ofta smalare sport cykeldäck. Supermoto cyklar kombinerar manöverförmåga en dirtbike med vägen kommer kapaciteten av en sport cykel. Avon AM43 Distanzia och Kenda s K761 däcken är populära alternativ i en dubbel sport ryttare arsenal.
Off-road däck

smuts cyklar, samtidigt kan montera dubbla sport däck, är utformade för att köras helt off-road. Kraven på trail och spår ridning kräver högspecialiserade däck, de flesta använder aggressiva knoppar som biter i terrängen, som liknar en idrottares knapar. Däcktillverkarna som Kenda, Maxxis, och Dunlop erbjuder ett brett sortiment av däck tillverkade speciellt för enkel turridning, motocross racing, eller mycket tekniska prövningar ridning. Addera Däck Tips

Se till att dina däck är ordentligt pumpade hela tiden. Felaktig inflation kan leda till för tidigt slitage, minskad hantering och genererar värme som kan orsaka däck misslyckande. Se din bruksanvisning för korrekt inflation. Inspektera din Däckens mönsterdjup regelbundet. Om din slitbanan är mindre än 1 till 2 mm djupa, eller sladdar är synliga genom stommen, byt dina däck så fort som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106440.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.