Hur man växlar på 2007 Kawasaki Vulcan Classic LT

Kawasaki Vulcan 900 Classic LT var den minsta modellen i 2007 Vulcan lineupen, vilket gör det lätt för en ny motorcyklist att styra samtidigt behålla tillräckligt stor cykel kraft och karaktär för att underhålla rutinerade ryttare. En av de mer förbryllande aspekterna av motorcykeln, åtminstone i ögonen på en ny ryttare, är Vulcan häl-tå shifter spaken. Medan en typisk motorcykel shifter kräver att ryttaren att trycka ner för att växla till en lägre växel eller upp till högre växlar, låter häl-tå shifter föraren att välja en växel genom att trycka ned någon spak. Instruktioner
1

dra in kopplingshandtaget och starta motorcykeln. En grön indikator bör tändas på motorcykelns kombiinstrumentet, belägen på bränsletanken, vilket innebär att motorcykeln är i neutralläge.
2

Skjut den främre shifter spak ner med bollen på vänster fot för att flytta ur neutralläget och till första växeln. Sakta släpp kopplingshandtaget tills motorcykeln börjar rulla framåt något. Vrid gashandtaget sakta med höger hand för att accelerera till 20 mph.
3

Pull in kopplingshandtaget och rulla gashandtaget lite framåt för att delvis stänga av gasen. Tryck ner den bakre växel-spak med hälen för att flytta in i andra växeln. Släpp kopplingshandtaget långsamt och rulla gashandtaget tillbaka något för att skynda fram till 30 mph. Växla till tredje växeln, fjärde och femte växeln som din hastigheterna ökar, med samma metod.
4

nedväxling i en lägre växel som din hastighet minskar. Dra i kopplingshandtaget in och rulla gashandtaget lite framåt. Tryck ner på framväxeln-spak med bollen på foten för att växla till en lägre växel. Snabbt öppna, eller blip, gasen lite för att höja motorvarvtalet när du släpper kopplingshandtaget. Denna ringa ökning av motorhastigheten kommer att hjälpa bakhjulet kompensera för ändringen i utväxling och minska risken för motorcykeln lurching när du släpper kopplingen. Upprepa efter behov tills du har flyttat in i första växeln.
5

Dra i kopplingshandtaget och stänga gasspjället. Applicera båda bromsarna för att komma till ett fullständigt stopp. Ställ motorcykeln på höger fot. Växla till första växeln, med framväxeln-spaken. Knacka lätt på bakre växel-spak med hälen för att flytta in i friläge, indikeras av den gröna indikatorn på motorcykelns kombiinstrumentet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111115.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.