Våt koppling Problem

För en motorcykel för att kunna växla medan du kör , behöver det en koppling för att koppla ur transmissionen från vevaxeln och förbränningsprocessen . Många MC-koppling fungerar " våt " eller badade i transmissionsolja för smörjning . Medan använts i årtionden , är designen med vissa frågor . Kopplingen slira

våtlamellkopplingarna använder friktionsplattorna och fjädrar för att aktivera och avaktivera växling process . Normalt är dessa platta trycka ner varandra , som möjliggör överföring att hända. Men om plattorna är slitna och gamla , kan kopplingen slira , vilket gör att överföringen till pop eller växla oväntat .
Utslitna Springs | Boka

våta kopplingar verkar genom kompression. Om kopplingsfjädrar är gamla och slitna ut , kommer de att hålla eller hålla ihop . Resultatet är en offset kopplingsaggregatet som inte lossnar . Av denna anledning är kopplingsfjädrar bytt ut under en ombyggnad .
Oil Underhåll

Regelbundna och täta oljebyten spelar en avgörande roll i kopplingen prestanda . Underlåtenhet att byta olja möjliggör uppbyggnad av smuts , grus och metall spån i kopplingen samt övriga delar . Resultatet vänder så småningom till motorhaveri .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107635.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.