Hur Rengör Carbs på en 1982 Yamaha Maxim 650

Effekterna av tid kan ta en vägtull på en motorcykel, speciellt om det har förvarats utan regelbundet underhåll. Medan det finns många 1982 Yamaha Maxim 650S på vägen fortfarande är många fler squirreled undan i ett mörkt hörn av ett garage eller en byggnad. Bränsle kontaminering, och de resulterande träskor i förgasarna, är en av de vanligaste problemen som en Maxim ägare kommer att stöta på när du förbereder motorcykeln att ridas igen. En noggrann rengöring tar bort eventuellt skräp och träskor från förgasarna 'passagerna, men processen kommer att ta lite tålamod att slutföra. Saker du behöver
Startnyckel
10 mm socket
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
10 mm skiftnyckel
Flat skruvmejsel
Container
Pick
Förgasare rengöring lösning
tryckluft
flottörhuset packningar
Visa fler instruktioner
Förgasare Borttagning
1

Lås sätet spärren på höger sida av Maxim med tändningen knappen och lyft sitsen bort av motorcykelns rambalkar. Dra den vänstra och högra sidokåpor, placerade under sitsen, av av motorcykelns ram.
2

Skruva den enda bult vid basen av gastank med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Ställ bränslekranen på vänster sida av tanken på "Off", dra vakuum linjen och bränsleslangen off av ventilen. Ta tag i botten av tanken och lyft upp det något, dra sedan tanken mot bakskärmen tills du kan ta bort det helt.
3

Lossa bulten på toppen av luft box , placerad mellan ramens stolskenorna och batteriet rutan, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lossa klämmorna som fäster luften lådans flänsar till förgasarna med en stjärnskruvmejsel. Dra luften lådan och dess flänsar ifrån förgasarna.
4

Lossa klämmorna fästa förgasarna till motorns intag flänsar med en stjärnskruvmejsel. Dra förgasarna bort av motorn som en hel församling, sedan ut genom den vänstra sidan av motorcykelns ram.
5

Lossa gasvajern s låsmuttern på toppen av förgasaraggregat med en 10 mm skiftnyckel, dra sedan kabeln bort av förgasarna "gasspjället. Dra chokevajern bort av spaken mellan förgasarna på höger sida av aggregatet.
6

tillbaka förgasarna på din Maxim efter att de har rengjorts, efter den omvända metoden för borttagning.

Demontering och rengöring förgasarna
7

Lossa mässing dräneringsplugg, placerad i botten av förgasarna "flötekammare, med en flat skruvmejsel. Ställ in drain skruvar i en separat hög. Töm kvarvarande bränsle i flötekammare i en container. Lossa skruvarna fästa flötekammare till botten av förgasarna med en stjärnskruvmejsel, dra sedan kamrarna och deras packningar från förgasarna.
8

Vänd förgasarna upp och ner. Skjut vridningsskaften ut från förgasarna "flyter med en liten pick, ta sedan bort flottar från förgasarna. Dra flottörventiler ut från under de flottar "fästpunkterna, skruva av ventilerna säten med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Skruva loss de viktigaste och pilot jets, placerade strax utanför centrum från botten av förgasarna, med en flat skruvmejsel. Placera jets, ventiler flyta, flyta sits, flyta ledaxlar och flottar i separata högar.
9

Vänd förgasarna rätt sida upp. Skruva ur skruvarna från förgasarna 'toppkåpor, lyft sedan locken bort. Dra membranen med sina jet nålar och fjädrar ut ur toppen av förgasarna för hand. Skjut nålar upp och ur membranen.
10

bort förgasarna från sina fästen, med en stjärnskruvmejsel. Dra förgasarna från varandra och ta bort plaströret som går mellan varje förgasare.
11

Blötlägg jets, ventiler flyta, säten flyta, nålar, skruvar avlopp och de demonterade organ förgasaren i en behållare av förgasare rengöring lösning under minst två timmar.
12

bort förgasarna och deras delar från rengöringsmedel och torka delarna med tryckluft. Blås tryckluft genom passagerna skurna i förgasaren organ och genom jets och ventilsäten för att klara eventuella kvarvarande träskor eller skräp.
13

ihop förgasarna, efter den omvända metoden för demontering. Montera nya packningar flottörkammaren om de ursprungliga packningarna är sköra eller trasiga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110906.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.