Hur man byter olja i en 2006 Harley Davidson Road Glide

Som medlem i Harley-Davidsons Touring-serie, var 2006 FLTR Road Glide för att resa långa sträckor med relativ lätthet. Undvika motorproblem på motorvägen beror till stor del på att hålla Road Glide s Twin Cam 88 motor grundligt smörjas genom regelbundna oljebyten, vilket bör göras var 2500 miles. Tänk på att längre turer, framför allt genom varmare klimat, kommer att ta ut sin rätt på motorns oljeförsörjning, vilket gör det nödvändigt att byta olja tidigare än normalt krävs. Saker du behöver
Motorcykel tjänsten stå eller lyfta sälja Grease-bort sprej
Shop handdukar
Oljetråg
Hylsnyckel
5/8-tums socket
Cap- typ oljefilternyckel
Oljefilter
Funnel
3 liter 20W-50 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Välj ett mellanslag nivå arbete och park din väg Glide på sidostödet. Titta under den bakre delen av motorn och transmissionen för motorolja avtappningspluggen, som ligger nära den högra nedre ramen järnväg. Rengör området runt oljeavtappningsskruven med en fett-styckning rengöringsspray, torka sedan torrt med en handduk, för att förhindra att smuts kommer in i motorn.
2

Börja Road Glide och låt den värmas upp under minst tre minuter. Stanna motorn och låt den svalna i ytterligare 10 minuter. Montera motorcykeln på en motorcykel tjänst stå eller lyft att stödja den i en nivå, upprätt läge.
3

Skruva av oljepåfyllningslocket från höger sida av motorn, mellan motorns vevhus och transmission. Torka av tanklocket gängor med en butik handduk, och lägg det åt sidan.
4

Lägg ut en Oljetråg under överföringen, sedan lossa avtappningspluggen med en hylsnyckel och en 5/8 -tums uttag. Skruva bort avtappningspluggen långsamt för hand tills olja börjar sippra ut från runt kontakten gängor. Lyft avtappningspluggen huvud något, dra sedan bort den från motorn för att undvika att plaskat motorolja som det rinner. Låt oljan rinna i minst fem minuter.
5

Ta bort O-ringen från oljeavtappningsskruven. Torka av gängorna avtappningspluggen och magnetisk spets ren med en handduk, och sedan glida en ny O-ring på avtappningspluggen.
6

Torka motorns hål oljeavtappning med en butik handduk när oljeflödet har reducerats till en ljus trickle. Skruva oljeavtappningspluggen på plats för hand, dra sedan åt den till 18 foot-pounds med en momentnyckel och en 5/8-tums socket.
7

Lossa oljefiltret från oljepumpen, monterad på framsidan av motorn, med hjälp av ett lock-typ skiftnyckel oljefilter. Skruva av oljefiltret för hand och placera den i din olja tråget. Sug upp någon olja kvar i oljepumpen med en butik handduk och torka upp utspilld olja från oljepumphuset och vevhuset.
8

Fyll det nya oljefiltret till brädden med färska 20W -50 motorolja, sedan sprida ett tunt lager olja runt oljefiltret s packning. Låt filtret set i två till tre minuter tills dess filtreringsmedier att absorbera oljan.
9

Skruva oljefiltret på oljepumpen för hand tills du känner lätt motstånd. Dra åt oljefiltret ytterligare en halv varv för hand. Torka bort eventuellt utspilld olja med en butik handduk.
10

Placera en tratt i motoroljan påfyllningsröret. Fyll motorn med tre liter 20W-50 motorolja, ta sedan bort tratten. Skruva på oljepåfyllningslocket på plats.
11

Sänk din väg Glide på dess sidostödet, starta sedan motorn. Låt den gå i tre minuter för att cirkulera den färska oljan, sedan stänga av motorn.
12

Kontrollera oljefiltret och oljan avtappningspluggen är täta. Om läckage förekommer vid antingen posten, dra åt den läckande delen en extra kvarts varv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111062.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.