Så monterar du ett Varvräknare

Medan de flesta moderna motorcyklar utrustade med varvräknare från fabrik, ibland designers väljer att inte installera dem. Ibland finns som fabriks alternativ, kanske för att den cykel designers tror att flera olika ansikte stil alternativ kan överklaga till cykel köpare. Om så inte är fallet, kan du oftast hitta ett bra urval av eftermarknaden tachometrar att passa dina behov. När du har hittat en, de är relativt lätta att installera. Saker du behöver
varvräknare
Varvräknare fäste (tillval) katalog Blandade skiftnycklar
Momentnyckel
Måttband
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner

1

Undersök tillgängliga varvräknare alternativ för din motorcykel. Fabriken kan erbjuda några alternativ direkt, vilket redan görs specifikt för att gå med din cykel. Såvitt enkel installation går, kommer dessa att vara din bästa insats. Om sådana alternativ inte finns, eller om du inte gillar stilen på de från fabrik, kolla med eftermarknaden leverantörer för att se vad de gör som passar din cykel. Vissa varvräknare kan kräva att du köper en konsol separat för montering. Se till att du köper båda delarna om du går till en av dessa varvräknare. Om du installerar en fabrik varvräknare, gå vidare till steg 3. Om du letar efter en eftermarknad varvräknare, gå vidare till steg 2.
2

Mät diametern på styret. Om du försöker att passa en eftermarknaden varvräknare, många av dem gjorde att montera direkt på styret. Det är viktigt att veta storleken på styret för att säkerställa en bra passform.
3

Läs instruktionerna som medföljer din varvräknare, oavsett om det är från fabriken eller eftermarknaden leverantör. Dessa kommer att berätta hur du koppla varvräknaren så att den är korrekt läsa din motorns varv per minut (rpm). Om din cykel är helt utjämnad, kan detta vara ett mer komplicerat än om det inte är. Planera din tid därefter.
4

Montera varvräknare, antingen på styret eller i dess hållare i enlighet med tillverkarens anvisningar. Montera den på din cykel efter deras instruktioner samt. Använd några droppar antikärvningsmedel på alla bultar du kommer att använda. Detta kommer att hjälpa till att hålla dem från att lossna på grund av de naturliga vibrationerna i din cykel.
5

Test vyn i din varvräknare från din normala körställning. Få på din cykel och se till att den står rakt upp. Om din cykel har ett centrum monter, kommer detta att bli lätt. Om inte, kan du behöva antingen ta cykeln för en provtur runt kvarteret eller be en vän att hjälpa dig.
6

Se till att du är nöjd med tanke på din varvräknare från din vanliga körställning. Justera det som nödvändigt med lämpliga skiftnycklar innan du slår i rätt moment på din momentnyckel och dra åt bultarna ner permanent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106729.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.