RM125 Clutch Plate Installation

Suzukis RM125 smuts cyklar förlita sig på en serie av 15 stål och fiber kopplingsplattorna att generera friktion mot kopplingen korgen, så att transmissionen kopplas in och ur från motorn efter behag. Kopplingsskivorna börjar bära med tiden, vilket kopplingsskivorna att sakta förlora sitt grepp. Detta resulterar i kopplingen slira, ofta kändes som en tillfällig brist på makt när motorn tävlingarna till ett högre varvtal. Detta kan resultera i oförutsägbara kraftutveckling som kan orsaka en förlust av kontroll. Även om uppgiften kan vara svårt, kan de flesta RM125 ägare ersätter kopplingsplattorna på egen hand med endast ett fåtal verktyg. Saker du behöver
Sidostöd
10 och 17 hylsor mm
Hylsnyckel
Olja fånga pan
Momentnyckel
Tänger
5 mm insexnyckel
Åtta fiber friktionskoppling plattor
Sju stål kopplingsplattorna
SAE 10W-40 mc-motorolja
Six kopplingsfjädrar
Sprint
Visa fler instruktioner
1 < p> Ställ motorcykeln på ett sidostöd, starta sedan motorn. Låt motorn varm i tre minuter, sedan stanna motorn och låt den svalna i ytterligare tre minuter.
2

Avlägsna oljepåfyllningslocket från toppen av kopplingskåpan, som ligger på höger sida av motorn. Skruva av transmission-oil drain bolt från botten av vevhuset, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft motorcykeln i upprätt läge och tappa ur växellådsoljan i en olje catch-pan. Skruva avloppet bulten på plats för hand när oljan har tömts helt. Dra åt bulten till 14,5 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
3

Ta bort sprinten från den bakre bromspedalen pivot, med en tång. Skjut pivot ut från baksidan av bromspedalen. Ta bromspedalen, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.
4

bort kopplingskåpan och packning, med hjälp av en 10 mm hylsa.
5

Skruva alla sex kopplingsfjäder bultar från utsidan av kopplingstryckplattan, med hjälp av en 10 mm hylsa. Dra fjäderbultarna och fjädrarna Koppling ur av fjädertrycket brunnarna, dra tryckplattan från kopplingspedalen korgen. Ta staven kopplingen tryck och bäring från mitten av kopplingen korgen.
6

tag stapeln kopplingslamellen och dra ut den ur kopplingen korgen. Det kommer att finnas 15 kopplingsplattorna alldeles;. Åtta fiber slitskor och sju stål kopplingsskivorna
7

Blötlägg nya kopplingslamellerna i SAE 10W-40 mc-motorolja i 10 minuter. Skjut nya kopplingslamellerna i korgen, som börjar med en fiber friktionsplatta, följt av en stål kopplingslamellen. Fortsätt till sista friktionsplattan har placerats in i kopplingen korgen.
8

tillbaka stången kopplingen tryck och bäring, med lagerrullarna vända motorn, in kopplingen korgen, tryck sedan på tryckplattan på plats. Justera trycket brunnar bladfjäder med kopplingen korg monteringshål. Skjut på en ny uppsättning kopplingsfjädrar till våren brunnar, sedan hand-tråd fjäderbultarna på plats. Spänn fjädern bultarna till 3,3 foot-pounds, alternerande mellan bultarna diagonalt jämnt dra tryckplattan mot kopplingsskivorna.
9

tillbaka kopplingskåpan och packning. Dra åt bultarna kopplingskåpa till 8 foot-pounds.
10

tillbaka bromspedalen på sin monteringsaxel. Dra åt bulten bromspedalen till 18 foot-pounds. Skjut bakbromsen svänga in på baksidan av bromspedalen. Sätt i en ny saxpinne genom bromspedalen svänga och böja sina ben runt pivot, med en tång.
11

Fyll motorns vevhus med 0,5-liter SAE 10W-40 mc-motorolja, skruva sedan oljepåfyllningslocket på plats. Starta motorn och låt den varma under tre minuter, sedan stanna motorn och låt den svalna i ytterligare tre minuter.
12

Lyft motorcykeln i upprätt läge och håller den på plats. Lossa olja bult nivå kontroll, som ligger på 4 klockan på kopplingskåpan. Olja skall börja rinna ut ur motorn så snart som bulten lossas tillräckligt. Om oljan inte börjar läcka från olje-check hålcirkelns, tillsätt olja i vevhuset tills en läcka visas. Dra åt bulten till 8 foot-pounds
13

Pull in kopplingshandtaget tills du känner motstånd och håller den på plats. Mät avståndet mellan kopplingshandtaget och spaken abborre, med hjälp av ett skjutmått. Helst bör det finnas en 1/8-tums gap mellan spaken och abborre. Justera gapet, med kabeln skaderegleraren på baksidan av abborre, om gapet är större eller mindre än 1/8-tums.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111589.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.