Hur man byter en motorcykel kedja

Drivkedjan på en motorcykel så småningom slits och behöver bytas ut. Byte av kedja kan vara det lättaste av alla i motorcykel underhåll, men om du följer en enkel procedur. Använda den gamla kedjan som en guide, kan du trä en ny ersättare kedja på din motorcykel kedjehjul och spara de extra underhållskostnader. Ta en skiftnyckel och låt oss komma igång. Saker du behöver
Wrench
Chain brytare
Motorcykel kedja
Visa fler instruktioner
1

Mät längden på din gamla motorcykel kedja, sedan köpa en samma längd. Om du inte kan få en samma längd, få en som är längre och har butiken klippa den till rätt storlek för dig.
2

Ta av locket till Framdrev genom att ta bort dess bultar. Ställ bultarna åt sidan med locket, placera varje bult nära hålet det var i (de har olika längd och inte utbytbar). Torka bort fett uppbyggd i området som var bakom luckan.
3

Sätt motorcykeln i friläge och lyft upp den på sin centralstödet. Koppla ur och ta sin kedjeskydd och ställ den åt sidan med sina bultar.
4

Bryt kedjan med en Dremel verktyg eller kedja brytare. Anslut den övre änden av den gamla kedjan till ena änden av din nya kedjan.
5

Dra den gamla kedjan ut för att mata ut det genom axeln. Sluta dra när du når den punkt där den gamla och nya kedjan möts och sedan koppla ur och kasta den gamla kedjan.
6

Stäng slingan på den nya kedjan runt motorcykelns kedjehjul med kedjans ögla. Kedjan brytare hjälper dig att ansluta befälhavaren länken, eller du kan använda en C-klämma eller grepp versa.
7

Se till att kedjan är spänd runt dreven, byt sedan ut det främre kedjehjulet luckan. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106331.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.