Hur man bygger en motorcykel?

Bygga om en motorcykel kräver expertis och kunskap. Svårigheten beror också på vintage och sällsynthet av maskinen. Om maskinen är både gamla och sällsynta, kan det vara nödvändigt att tillverka eller ha tillverkade delar som inte längre är tillgängliga. Ombyggnader kan bli kostsamt, vilket gör att du kan spendera mer än cykeln är värt att reparera den. Saker du behöver
Budget sheet
projicerade delar Reparation lista Mössor och manualer montering
Parts diagram eller tryckt mikrokort
Hylsnyckelsats
mutterdragare
Skruvmejslar
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
Planering
1

Ställ en realistisk budget för att bygga. Bestäm vilka delar kan återanvändas eller återställas, och vilka delar behöver köpas. Skapa en budget kalkylblad. Försök att få exakta citat om möjligt, men de beräkningar du får kommer att vara mindre exakt den äldre cykeln. Faktor i kostnader för delar, en motorrenovering (om det behövs), och måla och krom göras eller göras om. En build budget driver vanligen 20 procent till 30 procent över den planerade kostnaden.
2

Bestäm om de delar du behöver finns tillgängliga. Överväg att köpa en andra cykel av samma modell att använda för delar. Försök att ha så många delar som du tror att du kommer att behöva tillgänglig innan bygget påbörjas.
3

Upprätta äganderätt till cykeln och delar. Ha en titel för motorcykeln du ombyggnad. Spara alla kvitton. Om du köper en motor säkerställs att det finns en tillverkare ursprungskälla Certificate. Detsamma gäller för en ram och alla andra komponenter av en motorcykel. Om du inte använder den ursprungliga motorn kommer ramnummer och motornummer på din titel matchar inte, och innan du kan registrera och licensiera motorcykeln för användning på väg, måste du bevisa att alla delar kom från en legitim källa. Kontrollera med din lokala DMV för särskilda förordningar.
4

Hitta de utomstående källor du kommer att använda för att bygga om motorn, måla cykeln och krom nödvändiga delar. Kontrollera med lokala cykel affärer för att hitta de leverantörer som har den bästa rykte.
Återuppbyggnadsprocessen
5

Ta motorcykeln sönder helt. Om du har köpt en motorcykel som redan är i bitar, organisera delarna efter kategori. Använd blixtlås-tätning påsar och märka dem med permanent markör för att indikera vilka fästen som hör till vilka delar. Var så specifik som möjligt, så att du är säker på att du kommer att förstå senare vad du skriver nu. Använd större plast badkar eller korgar att hålla större delar, och märka dessa också.
6 alltid försäkra paket vid transport

Håll koll på delar du skickas ut till utanför arbetet. Skapa ett kalkylblad som spårar när delar sändes, och till vem. Notera datum skickas och leveransmetod används. Försäkra delar vid transport, och be om ett kvitto, eller notera spårningsnummer. Få tidsuppskattningar från leverantörer, och kolla tillbaka med dem runt deadlines. När delar returneras till dig, anteckna datum och inspektera dem omedelbart för några synliga problem.
7

Gör en build plan och håll dig till den. Typiskt ordningen bör vara ram monterad, motor och transmission installerat, läggs fjädringskomponenter (oftast fram och sedan bak), då avgaser och slutligen bensintank och målade karosseridelar installerade. Denna ordning ger den minsta risken för att skada lackerade delar och låter dig hantera alla frågor på ett organiserat sätt.
8

Har cykeln besiktigas av en lokala polismyndigheter för väg värdighet och överensstämmelse med lokala föreskrifter. Ta kontroll och använda den med din titel och dokumentation, samt registrera din motorcykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108988.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.