Hur till Ändra Honda VTX Oil

Som en av de mest grundläggande underhållsåtgärder som krävs av en motorcykel, ändra din motorcykel olja är något motorcyklister ska kunna göra själva. Även om de olika slangar och ledningar som omger en Honda VTX-serien motorcykel kan göra jobbet verkar komplicerat, ändra motorns oljeförsörjning och dess filter är enkelt att fylla på mindre än en halvtimme. Saker du behöver
träbit
17-mm hylsa
Hylsnyckel
Oljetråg
Shop handdukar
Momentnyckel
Oljefilternyckel
tratt
4 liter 10W40 API SF motorolja
Visa fler instruktioner
1

titta under motorn för att hitta både pluggar oljebytesintervaller, en är placerad under den främre cylindern, medan den andra är placerad under den bakre cylindern och något åt ​​vänster.
2

Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter att värma oljan. Stoppa motorn. Lyft motorcykeln i upprätt läge. Placera en träbit under cykelställ, sedan luta motorcykeln över så att kickstand vilar på block av trä.
3

Ta bort avtappningspluggen från under framsidan av motorn med en 17-mm hylsa och en hylsnyckel. Fånga motorns olja i ett oljetråg. Rengör avtappningspluggen med en butik handduk, och sätt i kontakten i motorn med hjälp av en momentnyckel för att dra åt den till 29 fot pounds.
4

Ta bort avtappningspluggen från under den bakre delen av motorn med en 17-mm hylsa och en hylsnyckel. Fånga motorns olja i ett oljetråg. Rengör avtappningspluggen med en butik handduk, och sätt in det i motorn med hjälp av en momentnyckel för att dra åt den till 29 fot pounds.
5

Använd en oljefilternyckel att ta bort oljefiltret från botten av motorn.
6

Coat det nya oljefiltret s tätande O-ring med 10W40 API SF motorolja. Skruva oljefiltret på plats för hand tills den sitter tätt mot motorn. Använd en momentnyckel för att dra åt oljefiltret till 20 fot pounds.
7

Avlägsna oljepåfyllningslocket från vänster sida av motorn. Placera en tratt i motorns olje påfyllningsröret. Häll upp till 3,9 liter av 10W40 API SF motorolja in i motorn. Skruva på locket på motorn.
8

Avlägsna träbit från under cykelställ och starta motorn. Kontrollera för oljeläckor på avtappningspluggarna och oljefiltret, dra åt dem vid behov för att stoppa läckan. Stanna motorn och torka bort utspilld olja med en butik handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107829.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.