Hur man byter Shift Star i en KLX110

KLX110 smuts cyklar har en fyrväxlad växellåda med automatisk koppling. En förskjutning stjärna, annars kallas en kam förändring trumma, aktiverar kopplingen när du växla. Kuggar i ansiktet av stjärnan slitage i tid och som ett resultat, kan transmissionen låsa in en växel eller inte flytta alls. Förskjutningen stjärnan sitter bakom vevhuset skydd på vänster sida av motorn. Byta stjärnan kräver metriska verktyg och delar från en KLX110 skift stjärna kit. Saker du behöver
metriska verktyg
Skruvmejsel
Tänger
Gummiklubba
Justerbara tänger
Gear avdragare
KLX110 skift stjärnan kit
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Parkera motorcykeln på en reparation stativ eller på dess cykelställ. Ta ställning på vänster sida av motorn.
2

Lossa hex-head komprimering bult vid basen av växelspaken spak med en metrisk insexnyckel. Ta spaken och returfjäder bakom genom att bända spaken från vevhuset locket med en skruvmejsel. Ställ spaken och bifogade returfjäder åt sidan.
3

Lossa och ta bort vevhuset bultarna på vänster sida av motorn med en metrisk hylsa och spärrskaft. Spara bultarna. Tryck de yttre kanterna på vevhuslock med en gummiklubba att unseat packningen. Dra bort locket och kasta det gamla packningen.
4

Identifiera interna nockhävarmen med bärande hjul vid nedre kanten av skiftet stjärnan. Lossa och ta bort hex-huvud bult vid basen hos nockhävstången. Spara bulten.
5

Komprimera nockhävarmen retur-fjäder med tång som du tar bort spaken. Kassera våren och spaken.
6

Fäst justerbara tång på den yttre ytan av skiftet stjärnan. Lossa och ta ut stora hex-head bolt i mitten av stjärnan med en metrisk insexnyckel. Spara bulten.
7

Gänga huvudaxeln hos ett kugghjul avdragare i hålet i mitten av skiftet stjärna där bulten avlägsnades. Dra den yttre änden av axeln med en metrisk skiftnyckel.
8

Dra vardera av de yttre axlarna på växel avdragare i steg med skiftnyckel för att ta bort övergången stjärnan. Kasta stjärnan.
Installation
9

Montera det nya skiftet startar ur satsen på plats på ytan av vevhuset. Trä sparade bulten i stjärnans mitt för hand. Dra åt skruven ordentligt med det metriska insexnyckel.
10

Fäst nya nockhävarmen och fjäder ur satsen på vevhuset under övergången stjärna med sparade bulten.
11

Placera den nya vevhus packningen ur satsen i ansiktet av vevhuset. Rikta in hålen i packningen med bulthålen i vevhuset. Sätt tillbaka vevhuslock genom att dra åt de sparade skruvarna med hylsa och spärrskaft.
12

Skjut shift-spaken returfjäder på änden av växelaxeln. Placera växelspaken horisontellt i änden av axeln med spaken pekande mot framför motorcykeln. Montera sockeln av hävarmen på änden av axeln för hand.
13

Placera skruvmejselns spets på änden av returfjädern bakom spaken. Skjut änden av fjädern nedåt när du långsamt trycka spaken på axeln med klubban. Ta bort skruvmejseln och knacka spaken helt på axeln. Dra åt kompressionen bulten vid basen av växelspaken säkert med en insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111401.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.