Hur man tar bort blåelse från ett avgasrör

Motorcykel avgasrör kan drabbas av en mängd olika brännskador, brännande och repor. Föroreningar som kommer i kontakt med heta avgasrör, såsom sko läder, plast, denim och andra material, kan förringa deras utseende och luktar illa när den är varm. Avgasrör kan utsättas för så höga temperaturer att de bränner, lämnar blå, svart eller regnbåge missfärgningar. Den höga temperaturen blåelse missfärgning härstammar vanligen på halsen av de viktigaste avgasröret nära motorn huvudet där temperaturen når sitt högsta. Det tar lite skicklighet och ihärdigt arbete för att ta bort blå sveda märken, men det kan göras med en bra produkt och rätt teknik. Saker du behöver
milt tvättmedel
Bucket
Stiff borste
Arbete handskar
Blue Job krompolish
Hylsnyckelsats och skiftnyckel
skursvamp
träkloss
Handdukar
Visa fler instruktioner
1

Placera motorcykeln på huvudsakliga cykelställ på en plan yta. För bästa resultat, ta bort avgasröret på huvudet samband med lämplig sockel och skiftnyckel. De header avgasfläns fenor eller säkra fästet kan hindra avlägsnandet av bränt scoring. Demontera avgasröret fästen och dra avgasröret utan ram.
2

Blanda en lösning av milt tvättmedel och vatten i en hink. Använd en hård borste för att skrubba hela rörets längd från huvudet plats till avgasröret slutet. Glöm inte ljuddämparen. Torka röret torrt med en handduk och ställ sedan in den på en arbetsbänk. Hantera inte röret med dina bara händer eftersom oljan från din hud kommer att förorena ytan.
3

Skjut huvudledningen fläns (eller konsol klämma) ner i röret och bort från scorch märke plats eller ta bort den helt. Öppna en burk Blue Job krompolish och blanda pulvret ingredienserna med vatten enligt anvisningarna. Konsistensen du vill ha kommer att likna en tjock pasta.
4

Applicera lite av Blue Job klistra på den platta delen av ett träblock. Med cirkulära rörelser, skrubba blocket över brända området från slutet av den blå missfärgning på framsidan av det. Överlappning den främre änden av röret. Koncentrera på en sektion av röret vid en tidpunkt. Alternera cirkulära skrubbning stroke med vertikala streck, skura förbi båda ändarna av brända området.
5

Torka röret torrt med en ren handduk och inspektera ytan. Om några blå sveda märken kvar, tillämpa mer pasta och fortsätta skrubba. För en mjukare och jämnare polish, tillämpa Blue Job pastan på en skur svamp och gnid in den i rörets yta. Torka pastarester bort röret och polera det torka med en handduk. Den kromade ytan ska visas glänsande utan missfärgning.
6

Rikta röret med fästet flänsen. Sätt i bultarna eller skruva på flänsen. Justera röret fästen och sätt tillbaka bultarna i sina hål. Dra åt alla bultar med socket och skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108299.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.