Hur man byter olja i en Goldwing GL1800

Designad som Honda ' s premiär långväga touring motorcykel, kräver GL1800 Goldwing en stadig leverans av färsk olja. Påfyllning denna leverans av olja och oljefilter är helt avgörande för att bibehålla en jämn och tillförlitlig åktur. Den Goldwing ' s blotta storlek kan göra uppgiften verkar ganska svårt, men denna grundläggande uppgift kan åstadkommas med en minimal mängd arbete. Även om vissa karossdelar måste tas bort för att komma åt oljefiltret, oljeavtappningsskruven och oljepåfyllningsrör, räknar hela jobbet att ta ungefär en timme att slutföra. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
17 mm socket
Hylsnyckel
Oljetråg
Oljeplugg O-ring
Oljefilternyckel
Oljefilter
Funnel från 4 qts. 10W40 motorolja
Shop handdukar
Visa fler instruktioner
1

Välj en plan, slät arbetsyta och parkera motorcykeln på Kickstället. Förbered motorcykeln för oljebyte. Avlägsna den främre nedre kåpan från motorcykeln, som är fäst på plats med sex plast popnitar och två bultar. Ta bort de popnitar genom att vrida mitten av nit moturs med en stjärnskruvmejsel och dra nitarna ur kåpan. Avlägsna skruven från vardera sidan av den nedre kåpan med en insexnyckel. Dra den undre kåpan bort från motorcykeln och ställ den åt sidan. Ta den högra ramkåpa, dra monteringsflikarna ur ramen ' s gummigenomföringarna. Ställ ramen täcka undan.
2

Skift motorcykeln i friläge och starta motorn, låta den gå på tomgång under tre minuter. Detta kommer att värma motorn ' s oljeförsörjning, låta den rinna av helt under en kort tidsperiod. Stanna motorn och låt den svalna i två minuter.
3

Avlägsna oljepåfyllningslocket och oljestickan från höger sida av motorn. Leta oljeavtappningspluggen på framsidan av motorn, bredvid oljefiltret. Med hjälp av en 17 mm hylsa, ta bort avtappningspluggen och låt oljan rinna ut i ett oljetråg. Avlägsna och byt ut O-ringen från avtappningspluggen. Skruva bort avtappningspluggen på motorn och dra åt till 25 Nm. med en momentnyckel.
4

Ta bort oljefiltret med en lock-typ oljefilternyckel. Låt någon olja kvar i oljepumpen rinna in i ett oljetråg. Förbered det nya oljefiltret, sprida ett lager av färsk 10W40 motorolja runt filtret ' s inre yta. Skruva på oljefiltret på motorn för hand tills den sitter mot oljepumpen. Dra åt oljefiltret till 20 ft-lbs. med en momentnyckel.
5

Sätt en tratt i oljepåfyllningsöppningen på höger sida av motorn. Häll upp till 3,9 QTS. av färskt 10W40 motorolja in i motorn. Ta bort tratten och torka bort utspilld olja med en ren butik handduk.
6

Torka oljepåfyllningslocket och mätstickan med en handduk, och sätt in den i påfyllningsröret. Dra ut oljestickan och kontrollera oljenivån. Öka oljenivån efter behov, hälla små mängder av färsk olja i påfyllningsröret. Kontrollera oljenivån igen. Skruva på oljepåfyllningslocket och oljestickan på oljepåfyllningsöppningen om oljenivån är korrekt.
7

tillbaka höger ramkåpa trycker monteringsflikarna i ramen ' s gummikragarna . Sätt tillbaka den undre kåpan. Använd en insexnyckel för att infoga och dra åt de två nedre bultarna. Sätt i popnitar i sina fästpunkter och vrid mitten av nit medurs med en stjärnskruvmejsel för att låsa den på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107293.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.