Hur man installerar ett Framdrev i en 2001 Kawasaki ZX7

2001 års Kawasaki ZX-7 Ninja var en potent sport cykel i sin storhetstid, både på gatan och banan. Än idag förblir ZX-7 ett gångbart alternativ för åkare som vill ha en billig, högpresterande maskin. Medan de flesta ZX-7 ägarna kommer att sköta behoven av motorn, ska motorcykelns främre kedjehjul inte ignoreras. Gömd bakom ett skydd på vänster sida av motorn, kan den tandhjul tänder bäras till en skarp spets, skapar risk för en drivkedja slip som kan utlösa förödelse på motorn samtidigt varvtal. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
10, 24 och 36 uttag mm
hylsnycklar
12 mm skiftnyckel
Swingarm stand
Momentnyckel
Visa mer instruktioner
1

Välj ett plant, jämnt arbetsområdet, sedan parkera din ZX-7 på sin kick stand. Lossa nedre vänstra spackling bultar med en 5 mm insexnyckel och dra det vänstra nedre kåpan från din ZX-7: s ram.
2

Lossa bakaxeln muttern, placerad på vänster sida av bakhjulet, med hjälp av en 36 mm hylsa och ett långt skaft hylsnyckel. Lossa kedjan muttrarna justeringsanordningen lås från båda sidor av den bakre svingarmen, med användning av en 12 mm U-nyckel. Jämnt stänga båda kedjejustering bultarna motsols tre hela varv för att lossa kedjan.
3

Lyft din ZX-7: s bakhjul från marken, med hjälp av en swingarm monter.

4

Skruva alla 3 skruvarna från Framdrev omslaget, som ligger på vänster sida av motorn nära ramen, med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bort kåpan från motorn för att avslöja det främre kedjehjulet.
5

Lossa kedjehjulet fästmuttern med en 24 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft kedjan off av kedjehjulet tänder, dra sedan drevet och dess låsbricka från växellådans utgående axel.
6

Skjut det nya drevet på växellådans utgående axel, haka sedan kedjan över kedjehjulet topp tänder. Skjut låsbrickan över den utgående axeln, skruva sedan kedjehjulet muttern på plats med en 24 mm hylsa och en hylsnyckel. Drag drevet muttern till 92 foot-pounds med en momentnyckel.
7

tillbaka Framdrev luckan. Drag drevet täcker bultarna till 108 tum-pounds, med hjälp av en 10 mm hylsa och en momentnyckel.
8

Vrid båda kedjejustering skruvar medurs tre hela varv med en 12 mm nyckel för att dra åt kedjan. Sätt fingret på kedjans mittpunkten mellan de båda dreven, tryck sedan lätt uppåt. Kedjan ska ha ett fritt utbud av rörelse mellan 1 1/4- till 1 1/2-tums. Justera kedjespänningen med kedjesträckarna tills den är inom räckhåll. Vrid varje skaderegleraren samma nummer og vänder. Kontrollera att märket tryckt på toppen av axeln blocken är jämnt i linje med märkena stämplade in båda sidan av svingarmen, dra åt kedjan muttrarna justeringsfötter lås mot svingarmen med en 12 mm fast nyckel.

9

Skruva bakaxeln muttern på plats för hand, därefter sänk bakhjulet på marken. Dra åt axelmuttern till 92 foot-pounds, med hjälp av en 36 mm hylsa och en momentnyckel.
10

tillbaka låt undre kåpan på din ZX-7. Dra åt spackling bultarna med en 5 mm insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111030.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.