Om motorcyklar

En motorcykel, som också ibland kallas en motorcykel, är en typ av fordon som har två hjul och drivs av en motor. Dess enkelspårig design gör att den är den smalaste typen av motorfordon och dessutom ger det stor smidighet och manövrerbarhet på vägarna. På grund av sin låga bränsleförbrukning, har motorcyklar blivit mer populärt på senare år i en direkt korrelation med stigande gaspriser. Historia

första motorcykeln uppfanns i Tyskland 1885. Men de var inte tillgängliga för köp till 1894 och var inte massproduceras förrän 1920. I mitten av 1930-talet, var motorcyklar blir en relativt vanlig form av transport. I början var Dampf Kraft Wagen, indiska och Harley-Davidson tre av de största tillverkarna.
Tidsplan

Medan den första motorcykeln var i huvudsak en motoriserad cykel , var nyare konstruktioner under hela början av 20-talet byggdes kring förbränningsmotorer. Dessa motorer var mycket lika de som används i bilar. På 1950-talet, blev producerar lätta och aerodynamiska motorcyklar mycket viktigare med populariteten av motorcykel racing. Dagens motorcyklar använder många av de tekniska framsteg som användes först under tävlingar.
Typer

De tre huvudsakliga typer av motorcyklar är street, off -road och dubbel funktion. Exempel på gatan motorcyklar inkluderar sport cyklar, hackar, mopeder och skotrar. Off-road motorcyklar används i racing och kan hantera farliga terräng. Dual-purpose motorcyklar kombinera båda aspekterna och är populära bland entusiaster. Dussintals motorcykeltillverkare finns med vardera gör många olika modeller. Harley-Davidson är utan tvekan den mest kända motorcykel företag, medan andra populära märken inkluderar Kawasaki, Suzuki, Yamaha och Honda.
Funktioner

Nästan alla motorcyklar delar en antal funktioner. Ytterhöljet på en motorcykel kallas en kåpa och är oftast gjord av antingen glasfiber eller plast. En vindruta hjälper till att hålla element borta från föraren och gör cykeln mer aerodynamiska. Två handtag används för att hjälpa till att kontrollera hastighet och riktning, medan en motorcykel har vanligtvis en eller två sittplatser. Anpassning är en viktig aspekt i motorcykeln branschen, så identiskt producerade motorcyklar att hamna helt annorlunda.
Varning

Utan säkerhetsutrustning såsom en hjälm, motorcyklar kan vara mycket farligt. Men även med rätt utrustning, motorcyklar är i sig farligare än bilar eftersom föraren är utsatt. En motorcykelolycka resulterar i en dödsolycka 28 gånger oftare än en bil olyckor gör. DMVs i de flesta stater erbjuder eller kan hänvisa dig till speciella Safety Driving kurser för motorcyklister. Kontakta din lokala DMV för mer information om hur du registrerar dig för dessa klasser. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106214.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.