Harley-Davidson Vindruta Borttagning

När det gäller avlägsnande, Harley-Davidson vindrutor delas in i två kategorier: snabbfäste och permanent. Medan snabbfästen modellerna tillåter föraren att välja vindrutan bäst lämpade för de speciella krav för dagen, deras stilistiska möjligheter något begränsade. Om du använder en permanent vindruta, bör en ryttare veta det rätta sättet att ta bort skruvar och bultar från de permanenta vindrutor utan att skada cykelns lack eller strippa nötterna. Quick-Release Vindskydd

Tillgänglig för alla familjer av Harley-Davidson motorcyklar, snabbfästen vindrutor finns i både sport och storlekar touring. Dessa vindrutor har två par klämmor, som fäster till gaffelbenen på vardera sidan av strålkastaren. Om du är osäker på om din cykel vindruta är snabbfäste eller inte, börja med att söka efter dessa klämmor gaffelröret.

När du har hittat klämmorna, låsa alla fyra innan du försöker ta bort vindrutan. Varje klämma hålls på plats av en krökt hävarm som kramar utanför gaffel röret. Dra försiktigt tillbaka på spetsen av varje spak för att låsa upp sin klämma.

Ställ vindrutan nedåt på en stor, ren trasa. Även vindrutan är gjord av tålig Lexan plast, är materialet känsligt för extrema temperaturer och vissa lösningsmedel rengöringsmedel. Därför lagrar vindrutan vid en temperatur mellan 50 och 80 grader Fahrenheit och undvik att använda bensin, thinner, bensin, pulveriserade slipmedel eller alkaliska rengöringsmedel på den.
Permanenta Vindskydd
< p> Mest vanligt i äldre cyklar och kåpor för touring modeller, permanenta vindskydd kräver en kombination av beredning och manuell finess att ta bort ordentligt. Den avgörande delen av processen är det första uppluckring av skruvar, muttrar och bultar på basen av vindrutan.

Medan elektriska skruvdragare och ratchets pneumatiska inte är absolut nödvändigt, de hjälper förhindra glidning som kan vrida och böja hårdvara kanter. Permanenta vindrutor i Softails, Dynäs och Sportsters är fästa på undersidan av styret, inte gaffelbenen. Här har du två borttagning metoder. Den första metoden är att ta bort de flänsade hex utjämnade skruvar från de två kragar att klämma runt basen på styret. Detta gör att du kan ta bort vindrutan utan att röra Lexan ytan.

Den andra metoden kräver att du försiktigt dra locket från ytan av vindrutan. Försök att använda en gummi spets tång för att förhindra repor. När locket har dragits bort, använd en platt-skruvmejsel för att ta bort 1-tums skruven från muttern bakom vindrutan. Slutligen, dra försiktigt skruven genom vindrutan för att frigöra pjäsen. För vindrutor installerade i kåporna för touring motorcyklar

, är borttagningen enklare. Använd en Philips-skruvmejsel för att försiktigt ta bort skruvarna i underkant av vindrutan. När dessa avlägsnas, glider vindrutan lätt upp och ut ur kåpan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106609.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.