Hur du ändrar en punktering på en BMW R1200GS

Designad för äventyrliga ryttare, kommer BMW R1200GS ha många möjligheter att få en punktering. Om detta inträffat för dig på en åktur, skulle du vet vad du ska göra? Någon med ingen motorcykel underhåll erfarenhet kan slutföra processen att ändra en punktering, fram eller bak, så länge som han har rätt verktyg och ett nytt däck. Saker du behöver
Center stativ eller motorcykel jack
Hylsnyckel kit (inklusive en 7/8-inch eller 22 mm tändstift socket) katalog 8 - till 10-tums uttag förlängning
insexnyckel ställa
Byte däck på fälg
Visa fler instruktioner
framdäck Borttagning
1

parkera din BMW R1200GS på en fast, plan yta med utrymme att arbeta på var och en av sidorna. Lyft upp motorcykeln från marken med central-eller motorcykel jack så att båda däcken snurrar fritt.
2

Lossa de två klämmorna säkra ABS givarkabeln till bromsen linje om att ta bort den främre däcket. Addera 3

Ta bort de två större bromsok låsskruvar med en insexnyckel. Dessa skruvar återfinns närmast gaffeln och säkra bromsok på plats. Tvinga bort bromsoket från hjulet rotorerna genom att gunga bromsok fram och tillbaka samtidigt som du drar på det. Tjockleken kommer sedan fritt hänga från bromsledningen ur vägen från hjulet.
4

Lossa axelklämskruven, med en insexnyckel, på framsidan nära botten på gaffeln ser direkt på BMW R1200GS.
5

Fäst sockeln förlängning i fyrkant av 7/8-inch eller 22 mm tändstiftshylsor bakåt. Den sexkantiga änden blir då den främre änden av hylsan, och cylindern änden kommer att möta skiftnyckel.
6

in den sexkantiga änden av hylsan i det sjunkna-i axelbulten längst ner på framgaffeln. Rotera axeln motsols tills den lossnar, och du kan dra ut axeln.
7

Ta framdäcket och ersätta det med det nya däcket innan du skjuter axeln tillbaka genom gaffel hål. BMW rekommenderar vridmoment specifikationer 50 Nm för snabbkopplingsaxeln bult och 19 Nm för axelklämskruven.
8

Skjut bromsok tillbaka på framhjulet skivan och dra åt fästskruvarna med 30 Nm . När bromsok är korrekt monterad, pressa den främre bromshandtaget till sängs bromsbeläggen på plats. Avsluta genom att stänga de båda klämmorna håller ABS-sensorn på bromsledningen.
Bakhjul Borttagning
9

Park dina BMW R1200GS på en fast, plan yta med plats att arbeta med var och en av sidorna. Lyft upp motorcykeln från marken med central-eller motorcykel jack så att båda däcken är från marken. Placera motorcykeln på första växeln för att hålla bakhjulet spinner.
10

Lossa de fem hjulbultar med insexnyckel samtidigt stödja hjulet, vilket kommer att frigöra bakhjulet.

11

Dra bakhjulet bakåt av motorcykeln tills den är helt fri från kedjan, bakre bromsbelägg och svängarm. Placera bakhjulet åt sidan.
12

Passa in den nya bakhjulet med hålen hjulbult och dra åt de hjulbultarna i ett diagonalt motsatt ordningsföljd. BMW föreslår varje tapp har ett vridmoment specifikation av 60 Nm. Avsluta med att försiktigt sänka motorcykeln uttaget tills båda däcken vilar på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107194.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.