Hur Lim & reparation Skum på motorcykel säten

Av någon anledning, stock motorcykel säten är nästan aldrig tillräckligt bekväm att rida på i mer än en timme eller två åt gången. Detta är bra om du rider en sport cykel eller aldrig rida mer än en timme vid en tid ändå, men för resten av oss, vi behöver något som är mer bekväm än en naken sätesskålen. Om du inte har pengar att köpa en high-end ersättare sits för väl över $ 300, kan du alltid lägga på lager stoppning med bättre stoppning, eller ändra formen på din plats helt och hållet. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
Razor kniv eller elektrisk förskärare
Marker
Spraylim
Häftpistol
Memory skum, 1/2 tum till 1 1/2 inches tjock
Visa fler instruktioner
borttagning av kränkande Foam
1

bort sätet från cykeln. Detta kan kräva verktyg som inte finns i materialet listan, men varje cykel är annorlunda.
2

Vänd stolen över och använda skruvmejsel för att ta bort de häftklamrar som håller klädseln över skum. Om sittunderlag hålls av lim, ta det försiktigt så att du inte riva luckan. Ställ sätesöverdraget åt sidan, tillsammans med ångspärr (tjockt ark av plast) som är under den. Tappa inte eller skada ångspärr eftersom detta håller din sittplats från röta i vått väder. Addera 3

enkelt lyfta av sätet pannan i en hel bit. De är ofta gjutna skum, så det blir svårt att lägga ut det plant. Du kan göra det nästa steg utan att lägga ner den ute plan, men om du kan, lägg skummet platt på en hård yta. Addera Fastställande av Foam
4

Fixa vad stör dig om skummet. För de flesta cyklar är det svanskotan avsnitt som är minst bekväma. För dessa riktningar, kommer vi att byta ut det hela.
5

Lägg skummet platt på en hård yta, om du kan, och spåra formen på ett ark av minne skum. Half-tums skum rekommenderas, men för extra glans kan du använda skum en hel tum tjock.
6

Använd en rakkniv kniv att skära formen ur minnet skum. Om rakkniv kniv skrämmer dig (och du kan inte klandras för det), använda en elektrisk förskärare (finns på nästan vilken goodwill eller sparsamhet butik). Eftersom det ursprungliga skummet är mest sannolika formen-gjuten, måste du använda minst en liten bit av det att behålla formen på din plats (så att locket passar över det).
7

Använd markören och en liten bit av skrot trä ca 2 1/2 till 3 inches tjock tejpade för att teckna ett varumärke på samma avstånd från kanten av stolen. Hur mycket av den ursprungliga skum du vill bevara är helt upp till dig. Du kan alltid skära bort mer, men du kan inte skära bort mindre. Ta steget och klippa bort insidan av sätet skummet att göra en formad ring. Detta kommer att hjälpa till att behålla den ursprungliga formen av sätet.
8

Scribe en linje som du gjorde tidigare i minnet skum formen och skär den bara lite större än den spårade formen. Du måste klippa det större så att du kan skära bort extra snarare än att inte ha tillräckligt för att fylla hålet. Sätt ringen på sittplattan nu, så du kan fylla hålet utan alltför mycket besvär. Test-montera skumdynan i sätet ringen, göra justeringar med rakkniv kniv tills du har en perfekt passform. Perfektion är inte nödvändigt, eftersom du kommer att täcka det i nästa steg.
9

Ta det andra arket av skum, skär ut en allmän plats form (göra det större än du behöver det) och täck det hela. Lite spraylim fungerar underverk för att hålla ihop det hela. I själva verket använder en liten självhäftande spray för att hålla insatsen sektionen till ringen för mer stabilitet, bör du ha någon anledning att ta bort skummet igen.
Together Again at Last

10

Sträck ångspärr och sittunderlag över nya skum och sittdynan (se till att den är orienterad i rätt riktning) och få en uppfattning om hur stolen ska se ut. Om det finns några små fläckar eller knölar, nu är det dags att rätta till dem. Fix låga fläckar med små bitar av extra skum till formen på hålet (under den andra luckan) och limmas i. Höga fläckar kan rakas ned med rakkniv kniv. Arbeta långsamt.
11

När du har fått en allmän uppfattning om det slutliga utseendet, få ångspärren och lock och häfta ihop det igen. Flytta långsamt och inte gäng upp nya skummet under locket när du arbetar. Börja med häftning locket på ett ställe, då mittemot den platsen, då sidorna på samma sätt. Detta håller locket på plats medan du arbetar det under resten av sätet. Om någon av dina häftklamrar behöva justeras, helt enkelt ta bort dem som tidigare (med skruvmejsel) och göra dem igen.
12

Städa din arbetsplats, och installera sätet. En provtur bör vara minst lika länge som det tog ditt lager plats att orsaka obehag. Det är det mest krävande steget, men du måste cykla en hel del för att testa det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106213.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.