Hur man reparerar en punktering motorcykeldäck

Enligt Sound Rider Magazine, sanna motorcykeldäck blowouts är sällsynta, med tanke på tekniken i moderna däck. Däremot kan motorcykel punktering fortfarande vara farlig, och du bör ta itu med en så snart du inser att det finns ett problem. Om din cykel börjar styra konstigt, eller om du märker att det annars inte är ridning som det ska, dra över till vägen och granska dina däck. Behåll de nödvändiga verktygen för att reparera dina däck med dig hela tiden, i hopp om att du inte behöver dem. Saker du behöver
slanglöst däck reparationssats
Tubed Däckreparationssatsen
Sandpapper (om det inte ingår i tubed däckreparationssatsen) katalog Luftpump
Tire järnklubbor (endast nödvändigt för tubed däck)
Visa fler instruktioner
slanglösa däck
1

Använd skruven medföljer slanglösa Däckreparationssatsen att rugga upp sidorna av punktering. Skjut skruven in och ut långsamt och försiktigt för att ge en fin, grov yta för limmet att fästa och hålla kontakten på plats.
2

Applicera limmet som följde med satsen till sidorna av punktering, och även till pluggen. Ta din tid, inte får limmet någon annanstans, eftersom dessa är de enda platser som du vill att saker ska hålla
3

Sätt i kontakten som medföljde satsen i hålet. . Använd den medföljande verktyget, om ditt kit anvisningar anger att ett verktyg ska användas för att sätta i kontakten. Håll kontakten på plats för en till två minuter innan man släpper taget.
4

Pump dina däck upp till din motorcykel rekommenderade pounds per kvadrattum (PSI) med din pump resa luft. Använd PSI rekommenderas av din motorcykel tillverkaren, inte den som skrivs på däcksidan.
5

Vänta 15 minuter (20 eller mer i kallt väder) innan ridning din motorcykel till säkerheten. Läs och förstå hastighetsbegränsningen som dina däck plugg har fått betyget medan du väntar, och inte överskrider den hastigheten för att upprätthålla säker drift av din motorcykel.
Tubed Däck

6

bort din däcket från fälgen med däck strykjärn, sedan bort slangen från däcket. Dra röret rätt ut, men vara försiktig så att du inte åsamka ytterligare skador.
7

Identifiera punktering, sedan grov upp ytan av röret runt punktering med sandpapper så att limmet fastnar fastare. Applicera limmet lapp i din reparationssats till röret.
8

Vänta den tid som rekommenderas av din tub patch kit tillverkaren innan röret och däcket tillbaka på fälgen på din motorcykel. Blås till PSI rekommenderas av din motorcykel tillverkaren och rida i säkerhet. Kör inte över hastighetsgränsen som rekommenderas av tillverkaren av dina däck patch kit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107706.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.