Hur konvertera en enhet motorcykel kedja till en remdriven

Drivremmar är populära alternativ till kedjedrift på motorcyklar. Remdrift är tystare och kräver mindre underhåll. Till skillnad kedjetransmissioner, inte bältet inte kräver olja, så att du aldrig får olje-sele problem. Bandet kommer att överleva kedjan, förutsatt att remskivorna är rätt inriktade och remspänningen är korrekt. Små stenar utgör det största hotet mot bälten. En sten kan fastna mellan bandet och den bakre remskivan. Berget kommer då slå hål på bältet som den bakre remskivan roterar. Ett hål i mitten av remmen kommer inte att bryta bältet, men ett hål i vardera kanten kommer att starta en tår som kommer att sära lätt under påfrestningen av ridning. Saker du behöver
Bike lift
mekaniker verktyg
1/2-tums momentnyckel
Rem kit
Visa fler instruktioner
1

Lyft cykeln med cykeln hissen. Placera lyften mot den bakre delen av ramen så att bakhjulet lyfts från marken.
2

Ta bakaxeln muttern och lossa bakaxeln, så att de de-spänna kedjan. Ta bort kedjan från bakdrevet. Demontera bakhjulet och distanserna hjul.
3

Ta bort de två muttrarna Shock Mount och dra chocken av kedjan sidan av cykeln (Softails förakt). Ta bort och byt bakhjulet drevet med bakhjulet remskiva.
4

bort den övre och nedre kedjeskydd från svingarmen. Ta bort transmissionskåpan drivhjulet. Ta bort kedjan och överföring drivhjul och ersätta det med remskiva.
5

Trä bältet på cykeln och placera den på transmissionen remskiva. Sätt tillbaka locket remskiva. Se till att det finns spelrum på insidan av locket och skivan inte träffar luckan.
6

tillbaka bakhjulet, distanser och axel. Placera remmen på bakre remskivan. Dra upp justerare att spänna remmen. Kontrollera bakaxeln inriktning. Justera bakhjulens inriktning genom att variera tjockleken av bakhjulet distanser.
7

Kontrollera remspänningen enligt remmen tillverkarens instruktioner. Installera och dra åt bakaxeln muttern till fabriken specifikationer.
8

tillbaka de övre och nedre kedjan vakter. Se till att det finns utrymme för bandet och att bältet inte vidrör vakterna. Växla till bälte vakter som är byggda för att rymma bredden på remmen om den gamla kedjan vakterna stör bältet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106749.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.