Hur man reparerar Motorcykel Styre

I kollisioner och andra olyckor, kan styret av en motorcykel upplever mer stress än någon annan del av fordonet. På grund av detta, då eventuella smärre skador uppstår på styret, är det inte bara repareras utan helt ersättas för säkerhets skull. Lyckligtvis är styret ersättare en enkel procedur som du kan utföra hemma utan hjälp av en professionell butik. Saker du behöver
hylsnycklar Flighter Crescent skiftnycklar
Allen skiftnycklar
stjärnskruvmejsel
Liten platt skruvmejsel Flighter Long platt skruvmejsel
Ammoniak Torx Cleaner Review skruvmejslar
Momentnyckel
Yardstick
Borrmaskin
Visa fler instruktioner
bort styret
1

Mät från ena änden av styret till den andra att hitta sin bredd. Mät höjden på styret, liksom, från mittpunkten av stången till dess högsta punkt, oavsett om det är ändarna själva eller där handtagen böj neråt. Anteckna "pullback," front-to-back avståndet mellan centrum på styret och ändarna, och vara säker på att den nya inte kommer att överträffa original tillbakadragande av för mycket och därmed begränsa din styrförmåga. Slutligen, mät avståndet mellan änden av handtaget och den innersta kanten av kontrollen abborre (fästet på vilken Handkontrollen är monterade), bör du behöver trimma baren senare.
2 < p> Skruva den Torx bits hålla i styret ändar och ta bort dem. Dra av greppen.
3

Skjut en lång, tunn skruvmejsel under varje handtag grepp, vickar den fram och tillbaka som du gör.
4

Spray ammoniak rengöringsmedel (t.ex. fönsterputs) i springan under greppet skapats av skruvmejseln. Fortsätta arbeta skruvmejseln djupare under greppet och runt den, sprutning ammoniak rengöringsmedel som du gör.
5

Tug och vrida ordentligt på styret tills det lossnar.
6 < p> Ta speglarna från båda sidor. På Harley-Davidson modeller, de stock speglarna vanligtvis fast med ett ekollon mutter eller kultapp klämman på undersidan av styret. I båda fallen, lossa och skruva loss den med en skiftnyckel för att ta bort spegeln. För beställnings-speglar, såsom signalställverk speglar, konsultera tillverkarens manual.
7

Wedge en liten bit kartong i bromshandtaget stannar för att undvika skador.
8

bort handen styr en i taget medan deras ledningar anslutna, och lägg dem åt sidan på en handduk på kombiinstrumentet.
9

Lossa fästskruvarna från vänster switch kluster och avlägsna den.

10

Demontera gasspjället-side kluster och skjut hela sammansättningen av vallen, lämnar så mycket av det sammansatta som möjligt. Om det behövs, men kan du ta bort en kabel för att låta gasen att glida av lättare.
11

Undersök och notera orientering av stapeln fästen. Vissa fästen, t.ex. på japanska motorcyklar, är förskjutna, och vissa har lasergraverade Stödrastermarkeringar att hjälpa ställning och centrera baren.
12

Lossa fästena och ta bort det gamla styret.

Montering och installera ett nytt Styre
13

Ta bort alla vassa kanter som finns på fästena där de kontaktar styret för att förhindra framtida utmattningsbrott.
14

Montera den nya baren på plats och dra åt klämman för hand.
15

Sitt på cykeln och testa känslan på styret. Se till att du är bekväm med det nya styrets vinkel, tillbakadragande och total bredd.
16

Dra reglaget kluster på plats på styret på avstånd du mätte tidigare så att det kommer att finnas utrymme för handen grepp. Dra åt dem löst.
17

vända och styra den extrema höger och vänster för att testa om de växlar rensa tanken i "fullt utslag" läge.
18 p Om du är nöjd, och det finns tillräckligt med utrymme på styret, markera platser för styrpinnarna på switchen kluster.
19

Borra ett 5 mm (7/32 tum) hål längs mittlinjen genom din märke.
20

Montera sittpinnar för bromsarna och koppling. Byt ut kluster, följt av handtagen. För slutna grepp, använd tryckluft eller en liten mängd kontakt renare att lindra dem över ändarna.
21

Test känslan av styret en gång, sedan dra åt huvudklämorganet.

22

Byt ändarna på baren genom att skärpa sina Torx bitar på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110179.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.