Hur man byta olja och filter på en Yahama 250F

En Yamaha YZ 250F är en motocross smuts cykel med en 249 cc tvåtaktsmotor. Denna motor rymmer en liter standard Yamaha YZ 250 motor olja. Oljefiltret är placerad på baksidan av vevhuset bakom upphängningsfjäder. Oljefiltret ser ut som en liten metallburk som är inskruvad i den övre bakre delen av vevhuset. På botten av vevhuset är pluggen som kommer att behöva tas bort för att dränera olja från vevhuset. Alla som äger denna cykel modell smuts kan slutföra jobbet i ca 10 minuter. Saker du behöver
dräneringskärlet
Ratchet
11/16-inch socket
En kvart Yamaha 2-takts motorolja
New YZ 250 oljefilter
Visa mer Instruktioner
1

Starta motorcykeln och låta motorn värmas upp i fem minuter och slå sedan cykeln bort. Placera drain pan under pluggen på undersidan av vevhuset.
2

Anslut uttaget till spärren och dra ut kontakten från botten av vevhuset. Låt motoroljan rinna ut i avloppet pan och sedan ersätta pluggen till vevhuset. Ta bort oljefiltret från den bakre delen av vevhuset genom att skruva loss den.
3

Skruva den nya oljefiltret på den bakre delen av vevhuset. Ta bort den lilla svarta locket från övre vänstra sidan av vevhuset och häll en liter Yamaha tvåtakts motorolja i vevhuset. Sätt tillbaka locket på den övre vänstra sidan av vevhuset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107210.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.