Hur man tar bort grenrörspackning på en motorcykel

Att lära sig att byta grenröret på din motorcykel kan du spara tid, pengar och besvär för att ta den till en professionell motorcykel mekaniker. Denna process kan göras på ett par timmar, med några verktyg och rätt kunskap. Borttagning av grenrörspackning är en del av den processen. Instruktioner
1

Säkra cykel på en bärbar domkraft eller lyft. En hiss är ett säkrare sätt, om du har tillgång till det, eftersom du kan remmen cykeln ner till hissen. En bärbar jack kommer att fungera också, fast det inte är så stabil. Du kan arbeta på cykeln när det är på sin cykelställ, även om detta inte är stabil eller rekommenderas alls.
2

Ta bort alla komponenter för att få tillträde till grenröret. Detta kommer att omfatta koppla hornet, gas och tomgång kablar, och ta bort den bakre plattan och förgasaren. Se till att inspektera varje komponent som den avlägsnas för eventuella skador eller onormalt slitage. Byt ut alla delar i detta tillstånd.
3

Koppla och ta bort grenröret. Detta kommer att vara en "Y"-formad pipa. Det kommer att finnas en packning på änden av varje sida av grenröret. Ju torrare packningen, desto svårare blir det att avlägsna. Du måste försöka och skala dem, helst i ett stycke, för att undvika att behöva skrapa bort dem.
4

Försök att använda en packning skrapa om du har problem skalar packningen off. Om rester fortfarande kvar, använd en die grinder eller skursvamp till sand bort det. Sedan tvätta det innan en ny packning för att bli av med rester och skräp kvar från slipning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106180.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.