Hur man byter en motorcykel drivrem

Den drivremmen på en motorcykel är den tjocka svarta bältet löper från höger sida av motorn till bakhjulet drevet. Drivremmen överför till kraft från motorn till bakhjulet tillåter motorcykeln att flytta. Bakhjulet måste tas bort för att ta bort och byta ut drivremmen på någon motorcykel märke och modell. Det är inte ett svårt jobb att fylla med rätt kunskap. Saker du behöver
Motorcykel jack
Wrench
Tänger
insexnyckel
Ny drivrem
Visa fler instruktioner
1

Höj baksidan av motorcykeln med motorcykeln jack för att få den bakre däcket från marken. Hitta axelbulten på bakhjulet i centrum av den bakre hjulen ram.
2

Avlägsna säkra muttern med skiftnyckel och tång. Håll låsmuttern ordentligt med tång och vrid fästskruven med nyckeln. Ta bort axeln från mitten av bakhjulet.
3

Skjut bakhjulet framåt mot motorn och skjut enheten remmen från bakhjulet drevet. Dra det bakre hjulet på motorcykeln och ställ in bakhjulet åt sidan.
4

Ta bort metallhöljet som täcker drivremmen på motorn med insexnyckeln för att ta bort skruvarna som håller locket på motorn. Skjut enheten remmen från framdrevet.
5

Skjut den nya drivremmen på motorn drevet och leda den till bakhjulet drevet. Sätt tillbaka metallhöljet till motorn för att dölja framdrevet drivremmen.
6

Byt bakhjulet till bakramen av motorcykeln. Skjut bakhjulet hela vägen in mot motorn och skjut den nya drivremmen på bakhjulet drevet. Dra bakhjulet bort från motorn och byt axeln och låsbulten på samma sätt som du tog bort det. Dra den nya drivremmen enligt spänningar rekommendationerna i denna motorcyklar bruksanvisning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106856.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.