Hur du ändrar packboxläckage på en 1999 Yamaha YZ250

Yamahas 1999 YZ250 var utrustad med en inverterad, fullt justerbar hydraulisk framgaffel som skulle kunna klara påfrestningarna i konkurrens off-road racing. Gaffelbenen förlitat sig på en tätning för att innehålla ett litet utbud av fjädring olja. Men sälarna kan brista efter en alltför många hårda landningar, vilket gör att oljan att sippra ut i små mängder. Detta är normalt ses som en ljus, glättad film kring de nedre gaffel reglagen. Om de lämnas därhän, kan förlusten av olja minskar gaffelns stötdämpande förmåga och kan även förhindra frambromsen från arbetet ska oljan droppa på bromsskivan. Saker du behöver
Trekantig sidostödet
Ratchet
Metric Hylsnyckelsats
Metric insexnyckel ställa
Center stå
spärr spännband
bungee rep
Metric skiftnyckel uppsättning
gummerade skruvstäd
dräneringskärlet
platt skruvmejsel
Damper spöhållare verktyg (Yamaha del nr 90.890-01.423) katalog 1000-grit sandpapper
Måttband eller måttstock
Yamaha "01" suspension oil
gaffeltätning drivrutin (Yamaha del nr 90.890-01.442) katalog Momentnyckel
Spruta
rak tråd
Avbitartång
Märkpenna
Visa fler instruktioner
1

Parkera YZ250 på en triangulär sidostödet. Ta den runda plast slanghöljet från botten av den vänstra nedre gaffeln reglaget med en spärr och en socket. Ta bort gaffeln vakter från både nedre gaffel reglagen med en spärr. Lossa nypa bultar på undersidan av den högra nedre gaffel reglaget med en spärrhake. Lossa den främre axeln med en insexnyckel, sedan lossa nypa bultar på undersidan av det vänstra nedre gaffeln reglaget.
2

Montera YZ250 på ett centrum står med spärrkonsol spännband. Unbolt främre bromsok från vänster nedre gaffelben med en spärr. Lyft tjocklek av av frambromsen rotorn och dra den från vänster handtag med ett bungee rep. Skruva den främre axeln från höger nedre gaffeln reglaget, rulla sedan framhjulet från framgaffeln.
3

Avlägsna skruven från mitten av den främre nummerplåten, ligger direkt i framför styret, med en spärr. Lossa nummerskylten kabel rem, ta sedan bort plattan från YZ250. Lossa locken vid de övre delarna av båda gaffelbenen, som ligger vid toppen av den övre gaffeln klämman och under styret, med hjälp av en U-nyckel. Inte skruva inte de bästa locken helt. Lossa vänster gaffel bultar ben nypa på sidorna av de övre och nedre gaffelaggregat med hjälp av en spärrhake. Dra vänster gaffelben ner, med en vridande rörelse, tills den är fri från gaffelaggregat.
4

Placera gaffeln benet i en gummi-fodrad skruvstäd. Applicera fast, tryck nedåt på den övre locket och skruva bort locket från gaffelben. Dra locket med den bifogade spjäll staven och gaffel våren så långt ut i den övre gaffel röret som möjligt. Slip en skiftnyckel mellan det övre locket och gaffeln våren och ställ den över spjället stången låsmutter. Håll muttern på plats och skruva upp locket från spjäll staven. Dra gaffeln våren bort av spjäll staven.
5

Avlägsna gaffelben från skruvstäd och vänd den upp och ner över ett uppsamlingskärl. Sakta pumpa nedre gaffeln reglaget dränera gaffel oljan helt. Montera gaffeln benet horisontellt i skruvstäd.
6

Bänd ut tätningen gummi damm mellan de övre och nedre reglagen gaffel med en platt skruvmejsel. Skjut tätningen bort från den övre gaffeln reglaget. Bänd ut låsringen från kanalen skuren i botten av den övre gaffeln reglaget med samma skruvmejsel, ta bort ringen ur gaffelben. Tryck på den nedre gaffeln reglaget i det övre gaffelben, dra sedan tillbaka med kraft att avsätta tätningen gaffel olja. Upprepa tills oljan sätet är gratis.
7

Skjut en Yamaha spjäll stavhållare verktyg (Yamaha del nr 90.890-01.423) över spjället stången. Håll stången stadigt och skruva basen ventilen från botten av den nedre gaffeln reglaget med en insexnyckel. Dra spjäll staven ur gaffelben. Dra den nedre gaffeln reglaget ur den övre gaffeln reglaget, ta sedan bort ringen metall slide, vanlig bricka, gaffel olja tätning och dammskydd.
8

Inspektera ytan på den nedre gaffeln reglaget för skador, såsom repor, scoring, bucklor eller tecken på böjning. Ta bort lättare repor med 1000-slippapper. Byt nedre gaffeln reglaget, om det finns några böjar, bucklor eller scoring tillräckligt djup för att fånga en nagel.
9

mäta okomprimerade längden av gaffeln våren med ett måttband eller måttstock. Byt ut fjädern om den är mindre än 17,9 inches lång.
10

Coat den nya gaffeln olja tätning med färsk Yamaha "01" suspension olja. Skjut ringen metall slide, följt av gaffeln olja sigill, vanlig bricka och damm tätningen på nedre gaffeln reglaget. Tryck på den nedre gaffeln reglaget i den övre gaffeln reglaget. Flytta vanlig bricka och dammtätningen bort från olja sigill. Kör tätningen gaffel olja i den övre gaffeln reglaget med en drivrutin gaffeltätning (Yamaha del nr 90.890-01.442) tills tätningen ligger under låsringen kanal skuren i den övre gaffeln reglaget. Sänk slätten brickan över tätningen, tryck sedan tätningen låsringen i spåret. Skjut dammtätningen på plats under slutet av den övre gaffeln reglaget.
11

Sätt spjället staven i toppen av den övre gaffeln röret och håller den på plats. Skruva basen ventilen på plats på botten av den nedre gaffelförbindningen reglaget. Dra basen ventilen till 40 foot-pounds med en momentnyckel.
12

Tryck den övre gaffeln reglaget så långt ner som möjligt och hålla den på plats. Fyll gaffelben med fjädring olja tills oljenivån är även med toppen av den övre gaffeln reglaget. Tag i toppen av den dämpande staven och långsamt pumpa stången 10 till 12 gånger för att fördela oljan i hela gaffelben. Pumpa den övre gaffeln reglaget ytterligare 10 till 12 gånger för att avlägsna eventuella luftbubblor från suspensionen olja. Låt suspensionen oljan stå i 10 minuter.
13

Skär en 8-tums längd rak tråd, med avbitare. Gör en markering 5.31 inches från slutet av tråden med en märkpenna. Denna tråd kommer att användas för att mäta oljenivån i gaffelbenet.
14

Komprimera den övre gaffeln skjutreglaget och dämpning stav så långt som möjligt. Sätt in kabeln i den övre gaffeln reglaget och vila den mot ytan av suspensionen olja. Den 5,31-tum märke bör vara jäms med toppen av den övre gaffeln reglaget. Ta bort små mängder olja från gaffelben, med hjälp av en spruta, om oljenivån är högre än 5.31 inches. Eller tillsätt små mängder olja för att höja oljenivån vid behov.
15

Vrid dämpningen, som ligger i centrum av den övre kåpan, moturs med en platt skruvmejsel, tills det sitter lätt. Räkna antalet klick justeraren gör för ominstallation.
16

Förläng den övre gaffeln reglaget och skjut gaffeln fjädern i gaffeln benet. Tryck fjädern nedåt och glida en U-nyckel över spjället stången låsmuttern. Skruva upp locket på plats och dra åt till 21 foot-pounds. Skruva den övre kåpan in i toppen av den övre gaffeln reglaget för hand.
17

Tryck vänstra gaffelbenet upp genom de övre och nedre klämmor gaffel tills toppen av den övre gaffeln skjutreglaget är i nivå med toppen av den övre gaffeln klämman. Dra åt de övre gaffel bultarna klämma nypa till 17 foot-pounds och de nedre gaffel klämbultarna nypa till 14 foot-pounds. Vrid dämpningen medurs till den ursprungliga inställningen.
18

bort och ersätta den högra gaffeltätning ben olja, enligt de förfaranden som beskrivs i steg 3 till 17.
19

ominstallera nummerskylten och dra sitt monteringsbulten fram ordentligt. Dra numret bandet plattan kabeln runt styret. Installera om gaffel vakterna och dra sina bultar till 7,2 foot-pounds.
20

Roll framhjulet mellan gaffelbenen. Skjut axeln genom det högra gaffelbenet, framhjulet och det vänstra gaffelbenet. Skruva fast axelmuttern på plats. Dra åt vänster gaffel bultarna ben nypa till 17 foot-pounds att säkra axelmuttern. Dra åt axeln till 76 foot-pounds, sedan åt rätt gaffel bultarna ben nypa till 17 foot-pounds.
21

Skjut den främre bromsok över bromsen rotor och på dess fäste på vänster nedre gaffel reglaget. Skruva bromsok bultar på plats och dra åt till 17 foot-pounds. Sätt tillbaka slangen täcker och dra åt dess bultar till 11 foot-pounds. Pumpa den främre bromshandtaget tills du känner motstånd, vilket indikerar bromsklossarna har stängt runt bromsskivan.
22

Sänk centrum står och parkera YZ250 på sidostödet.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111777.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.