Hur man Hydroform en expansionskammare

en expansionskammare är en speciell typ av avgaser konstruerad för en tvåtakts-motor. Expansionskammare avgasrören har uppsvällda eller konisk kammare tillåter avgaserna att expandera, innan röret blir mindre, begränsar de expanderande gaserna. Längden och formen hos kammaren påverkar dramatiskt effekten i en tvåtakt. Hydroformning är ett smart sätt att tillverka dessa komplexa former. Saker du behöver
Plåt
expansionskammare mallar
Tap och dö
Welder
Vattenpump
Visa fler instruktioner
1

Trace två profil mallar Onto plåt. Profilen på Mallen måste vara något större skala än den färdiga kammarens dimension, eftersom det kommer att sträcka från två till tre dimensioner under hydroformningsprocessen. Omkretsen av mallarna ska även innehålla ca 1/4 tum för att svetsa de två mallarna ihop.
2

Vik en kant 1/4 tum i från kanten av mallarna, med undantag för öppnande och utgångar i kammaren som är de två smalaste delarna.
3

Svetsa de två mallarna tillsammans. Var noggrann när svetsarna skall vara vattentäta.
4

Svetsa en kort längd av 7/8 tum stålrör till kammaren intag och hål exit. Använd rester för att bilda en konisk skuldra anslutning av kammaren till rören. Även dessa måste vara vattentäta svetsar.
5

hjälp av en kran och dö set, skära gängor i stålröret vid vardera änden av kammaren. Trådarna skall vara ungefär 1/2 tum djup.
6

Fäst en mässing slang vattenpump till ena änden och mässing tapp till den andra änden.
7

Vrid vattenpump på, så all luft i kammaren att tömmas ut, vrid tappen off, täta kammaren.
8

Fortsätt att låta tryckvatten fylla de förseglade expansionskamrarna, fylla dem som en ballong. Vattenpumpen kommer att sträcka den tunna metallplattan gauge plattan tills den är rund.
9

Avlägsna tappen och slang, sedan skära av den gängade överskott vid vardera änden av expansionskammaren.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111530.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.