Hur Byt växellådsolja i en Roketa 250CC Go Kart

Roketa är en välkänd kinesisk power-sport tillverkare som producerar en linje av off-road go kart med motor storlekar från 90 till 800 cc. De 250 cc modeller förlitar sig på en kontinuerligt variabel transmission parad med en extern växellåda, ge go kart med valet av en framåt-eller backväxel. Växellådan smörjs internt av sin egen oljeförsörjning, som måste bytas var tredje månad. Att göra det är inte särskilt svårt, men kräver inte några speciella verktyg för att extrahera och fylla på växellådsolja. Saker du behöver
insexnyckel ställa
Transfer pump
återförslutningsbara plastflaska, 2-liter
Shop handdukar
Momentnyckel
Box-end skiftnyckel
SAE 80W-90 GL-4 växellådsolja
oljespruta
Visa fler instruktioner
1

Ta Allen-head drain bolt på toppen av växellådan, som ligger intill växellådan ventilationsslangen, med hjälp av en insexnyckel.
2

in slangen i en överföring pumpen i växellådan genom bulthålet. Placera pumpens utgående slang i en två-quart återförslutningsbar plastflaska. Suga ut det gamla växellådsolja med överföringen pumpen.
3

Dra slangen ur växellådan, då hand-gänga avloppet bulten i växellådan. Dra åt växellådan till 7,6 foot-pounds med en momentnyckel.
4

Dra ventilationsrör av oljan fyller bulten på toppen av växellådan. Skruva loss bulten olja fyllning med en box-nyckel. Fyll växellådan med SAE 80W-90 GL-4 växellådsolja tills oljenivån är 1 tum under påfyllningshålet, med hjälp av en handdriven oljesprutan.
5

Torka bort all spilld växellådsolja från växellådan, då hand-tråden oljan fyller bulten på plats. Dra åt oljan fyller bulten till 18 foot-pounds. Tryck ventilationsslangen på filler bulten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111737.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.