Hur du ändrar olja på en Kawasaki KZ750

Första erbjuds som en del av Kawasakis 1976 motorcykel line-up, presenterade KZ750 en skottsäker 746cc parallell tvåcylindriga motor att tävla mot den populära brittiska modeller, såsom Triumph. Prisade för sin enkelhet och underhåll, har blivit den stora KZ långsamt en samlare pjäs. Att leva med en KZ750 är uppfriskande drama-free, kräver väldigt lite underhåll sparar för en tillfällig oljebyte. Men de åtgärder som krävs för att byta motorolja är lite mer komplicerad, eftersom cykeln producerades innan uppfinningen av "spin-on" oljefilter. Saker du behöver
Metric insexbits huvudet satt
Hylsnyckel
Oljefilter
Motorolja SAE 10W40 eller 20W50
Funnel Rags
eller handdukar
Show Mer Instruktioner
1

Starta motorn och låt den gå en period på fem till tio minuter för att värma oljan. Stanna motorn och vrid tändningsnyckeln till läge "Off". Parkera motorcykeln på en plan, slät yta och placerar den på sin centerstand.
2

Leta avtappningspluggen på undersidan av motorn och placera en fångst bassäng eller container direkt under den. Ta bort avtappningspluggen och låt oljan rinna helt sedan tillbaka pluggen i motorn.
3

Ta ekollon muttrarna som håller fast den vänstra ryttarens fot peg fäste på ramen. Skjut fotpinnen fästet bort av ramen dubbar och ställ den åt sidan. Lossa bulten på växelspaken dra sedan spaken helt off av växelaxel. Ta bort de tre sexkantsbultarna från Framdrev täcker dra sedan locket fritt från motorn. Den oljefilterhuset kommer nu att vara tillgänglig
4

Leta oljefiltret avtappningspluggen:. Det är en bult på den nedre delen av oljefilterlocket. Håll en fångst bassäng eller behållare under oljefiltret avtappningspluggen och dra ut kontakten. Låt oljan rinna av helt och byt ut kontakten.
5

Avlägsna oljefilterlocket bult och dra oljefilterlocket bort av motorn. Dra oljan filtrera ut ur motorn och demontera kvarhållande fjädern från den yttre kanten av filtret. Kasta det gamla filtret.
6

Installera det nya oljefiltret och placera kvarhållande fjädern mellan filtret och filtret locket. Dra åt fästskruven helt.
7

tillbaka Framdrev omslaget, växelspak och fotpinnen fäste.
8

Avlägsna oljepåfyllningslocket från höger sida av motor och sakta häll i 3,6 liter (0,9 liter) av SAE 10W40 eller 20W50 motorolja i påfyllningsröret hjälp av en tratt. Sätt på tanklocket och torka bort all olja som kan ha spillts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106041.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.