Hur man berättar en ålder av Motorcykeldäck

Det amerikanska Department of Transportation - DOT - dikterar vilken information som måste lämnas på sidan av något däck som säljs för användning på väg i USA . Med lite detektivarbete och en förståelse för DOT kodningssystem , kan du bestämma åldern på alla motorcykeldäck . Instruktioner
1

Leta full DOT numret på däcksidan . Numret börjar med " DOT " och följs av 10 till 12 bokstäver och siffror. Den fullständiga DOT numret är endast på utsidan av däcket . Insidan har en förkortad version med bara några bokstäver eller siffror .
2

Notera de fyra sista siffrorna i DOT numret . De kommer alla att vara siffror , t.ex. 2708 eller 0510 . Addera 3

Dessa siffror låter dig avkoda tillverkningsdatum på däcket . De två första siffrorna anger veckan , de två sista året . Till exempel indikerar 0510 däcket producerades i den femte veckan av 2010 .
4

Subtrahera datum däckets tillverkning från det aktuella datumet för att bestämma däckets ålder . För att få uppgift om tillverkningsmånad , dela upp veckorna med 4,3 . Om det är oktober 2010 och däcket har tillverkats i tjugofemte veckan av 2008 , var däckets tillverkning månad Juni , vilket gör däcket två år och fyra månader gammal .
< Br > .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107460.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.