Hur du justerar en motorcykel Headlight

Korrekt justering av en motorcykel strålkastare är ett viktigt steg för att säkerställa ryttare säkerhet. Under natten ridning, är en motorcykel strålkastare ofta den enda tillgängliga ljuskällan. Om strålkastaren är felaktigt syfte, kommer ryttaren inte att kunna se vägen framåt tillräckligt bra för att säkert manövrera motorcykeln. Över tiden, kan vibrationer lossa eller bryta skruvarna strålkastarens inställning, vilket gör att strålkastaren att skifta till en ineffektiv position. Headlight anpassningen bör kontrolleras ofta, och justeringar eller reparationer gjorda snabbt när det behövs. Justera en strålkastare är en enkel uppgift, som kräver minimala verktyg och mekanisk kunskap. Saker du behöver
Motorcykel servicemanual
Måttband
Pencil
Maskeringstejp
vattenpass
Skruvmejslar
Visa fler instruktioner
1

Se servicehandboken för korrekt justering förfarandet för ditt märke och modell av motorcykel. Vissa strålkastare använder rattar som skadereglerare, medan andra använder skruvar. Vissa justerare exponeras och lättillgängliga, medan en del är dold och kräver långa skruvmejslar att nå. Oavsett vilket förfarande dina manuella konturer, se till att du läser och förstår proceduren helt innan du justerar din strålkastare. Hitta justerare i dagsljus, och komma ihåg var de befinner sig, eftersom om man gör en korrekt inställning är lättare på natten, när strålkastaren lätt kan ses samtidigt lyste på en avlägsen yta.
2

Hitta ett plåster på plan mark (företrädesvis asfalterade eller betong) framför en ljus vägg eller garageport. Du måste göra din inställning 25 meter bort från väggen eller dörren, så att marken måste vara nivå mellan de två punkterna. Mät 25 meter bort från väggen och markera platsen med en bit maskeringstejp. När du gör dina justeringar, kommer du placerar din framhjulet på maskeringstejp märket.
3

Mät höjden från marken till mitten av strålkastare. Antingen på väggen eller garageport, gör en penna markerar samma höjd som strålkastare höjdmätning. Använda ett vattenpass, dra en rak linje över din penna märke, och sedan justera den övre kanten av en bit maskeringstejp med linjen. Detta kommer att vara din referenspunkt för att justera din strålkastarens helljus. Rita ett annat märke två inches lägre. Rita en rak och jämn linje, och sedan justera den övre kanten av en bit maskeringstejp med denna andra raden. Detta är ditt halvljus referenspunkt.
4

Sitt på motorcykeln, som håller det rakt, med strålkastare pekade rakt fram och framdäcket på din maskeringstejp märke. Halvljuset övre cutoff linje ska passa den lägre bit maskeringstejp. Den helljuset ska passa den övre bit maskeringstejp. Om balkarna linje upp någonstans men dödpunkt på raderna maskeringstejp, vrid justerare som beskrivs i servicehandboken tills strålarna perfekt centrerad och glänsande på sina betyg.
5

motorcykeln, speciellt på gropiga vägar, över järnvägsspår, eller någon annan grövre yta som kan trängas din strålkastare ur justering. Ta motorcykeln tillbaka till den plats där du justerat din strålkastare, placera framhjulet på maskeringstejp märket och testa ljuset igen. Om ljuset är fortfarande placerad dödpunkt, då är man inställd. Om ljuset har flyttats något, sedan justera strålen, testa-rida den igen och testa igen. Om ljuset har förändrats avsevärt, kanske du har en felaktig eller trasig justerare som kräver reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106042.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.