Hur man bygger en motorcykel Stand

En motorcykel stativ används för att lyfta och hålla en motorcykel bakhjulet från marken och därmed står motorcykeln upprätt utan användning av cykelställ. En motorcykel stativ kan användas för att stötta upp din cykel medan du arbetar på vissa delar av den, inklusive bakhjulet, kedja, bakbromsarna eller blinkers. Det kan också användas för att visa cykeln på utställningar så att folk kan se det i full upprätt läge, istället för att försöka föreställa sig hur det ser rida på vägen, eftersom kickstand lutar cykeln på en vinkel. De kan göras en mängd olika sätt. Saker du behöver från 4 meter 1 tum breda stålrör eller "stålrör" Blow torchBendersWelder1 /4 "plåt
Visa fler instruktioner
1

Mark off en 8-tums avsnitt i mitten av en 4-fot längd av 1 tum bred stålrör.
2

Böj in röret i formen av en hästsko, använda metall benders och lämnade 8-tums avsnitt som botten "U."
3

Gör två markeringar på röret ca 24 inches från hörnen av "U"-form. sedan böja rören uppåt och tillbaka på både ändarna mot hörnen av "U"-form. Dessa är de "armar" av motorcykeln stå och de sträcker sig vertikalt när stativet läggs på marken.
4

Skjut stativet under cykeln och se till att båda armarna passar under den bakre gaffeln och är tillräckligt nära varandra för att korsa.
5

Klipp överskottet från ändarna av dessa två armar. Var och en bör vara ca 4 inches högre än botten av dina bakre gafflar, att lyfta cykeln från marken.
6

Skär två 2-tums genom 4-tums metallplattor som är minst 1/4 tum tjock från din plåt med en vanlig metall såg. sedan svetsa dem till toppen av montern armar med en gas båge svetsare. Dessa är de plattor som de bakre gafflar kommer att sitta på.
7

Klipp och forma utgången av ett kvar sektion av stålrör så den passar på den bakre kanten av den "U"-form du bildade i steg 2. Arc änden av röret, så att den passar runt röret ram, och svetsa den på "U" i vinkel. Detta är handtaget på stativet som du använder för att palla upp cykeln.
8

tag i handtaget du bara svetsas på i steg 6 och tilta stativet framåt, skjut den under cykeln, sänk handtaget tills de två plattorna kontakta de bakre gafflar, tryck sedan på handtaget för att stötta upp cykeln tills den är på stativet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106223.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.