Som skapade den första hybridbil?

Hybridbilar kan vara relativt unga på offentliga auto marknaden, men denna teknik i sin mest grundläggande form uppfördes 1899, och har gått igenom många versioner och iterationer sedan. Historia

1899, enligt Hybrid Vehicle tidslinjen, skapade Ferdinand Porsche en hybrid elektriska fordon kallas Mixte för Lohner-Porsche Corp Han lade det på Paris utställningen 1900.

Betydelse

Elfordon hade skapats före Mixte, men Mixte var den första hybridbil. Den här bilen använde en bensinmotor för att generera elektricitet, liksom de hybrider av idag.
Funktioner

Enligt CNN kunde Lohner-Porsche Mixte nå hastigheter på 56 km /h, och gasmotor arbetat uteslutande för att driva elektriska motorer som drev hjulen. Addera Senare stora utvecklingen

Victor Wouk arbetade på elbilar i 1960 och 1970, och skapade sin egen prototyp hybrid bil på den tiden. År 1976 blockerade Naturvårdsverket godkännande av sitt fordon, försenar införandet av den första hybridbil för allmänheten.
Moderna Hybrider

Toyota skapade Prius , den första hybridbil för att ange den publika marknaden. Toyota har ansvaret för denna innovation, som blev tillgänglig för försäljning i Japan 1997 och i världen kort därefter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105339.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.