Starta en Toyota Prius i kyliga vädret

Prius tillverkas av Toyota och erbjuder köpare bränsleekonomi och en kompakt kropp stil. Anses ett fordon med ett samvete, har Prius vuxit från 41 mpg (enligt beräkningar för den första generationen Prius 2000) till uppskattningsvis 50 mpg (enligt beräkningar för den tredje generationen Prius 2010). Prius erbjuder en mängd olika körlägen och i vissa modeller solpaneler. Oavsett vilken modell du äger, det finns ett antal strategier som du kan använda när du startar din Prius i låga temperaturer. Prius och miltal

Prius är föremål för dålig körsträcka om fordonet startas under låga temperaturer. För att minska mängden bränsle som förbrukas per mil, måste motorn värmas. Den tid som krävs för att värma motorn kommer att variera beroende på temperaturen på motorn --- vilket beror på var Prius var parkerad i ett garage eller på gatan, och hur motorn används som den värmer upp. Om du kör din Prius i mycket låga temperaturer innan motorn har värmts, kommer det bli färre miles per gallon. Detta gäller särskilt om en kall motor används för att resa en kort sträcka, t.ex. färre än 10 miles. Addera Starta din Prius

att starta din Prius i kallt väder, satte nyckeln i tändningslåset och starta motorn. Låt bilen gå tills motorn värms (säg tre till fem minuter). När motorn går, låt Prius förblir parkerat. Kör inte bilen förrän den har värmts upp. På så vis kan du få ungefär samma mängd körsträcka som du skulle göra om du använder Prius i högre temperaturer. En annan strategi är att använda farthållare, om möjligt, när fordonet är i rörelse. På så vis kan bilens dator att hantera motorn använda mer effektivt och plana ut den mängd bränsle som krävs.
Varning
p Om din Prius bås eller stötar, motorn troligen inte är helt varm och kommer att använda mer gas. För bra åtgärd, dra till sidan av vägen och låta bilen köra medan parkerade i flera minuter. För extremt kyliga vädret, låta din Prius värma upp i fem fem till 10 minuter.
Betydelse

I allmänhet bör du inte uppleva betydande problem med din Prius i kallt väder. Den syntetiska motor och drev glidmedel träna i en hybrid som Prius gör det en alla väder fordon. Bilen är konstruerad för att vara bränslesnåla i kallt väder. Batterikapaciteten av Prius är också stabil i låga temperaturer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105338.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.