Varför är hybridbilar bättre än gasbilar?

"Hybrid" är det hetaste buzz-ordet i dagens amerikanska bilindustrin, bär fantastiska konsekvenser bränsleekonomi och miljöansvar. Hybrider är inte billig, men fördelarna ofta uppväger kostnaden. Definition

Ett hybridfordon är en som använder en elmotor och batteripaket för att komplettera en bensin-eller dieselmotor. Sådan elmotorer kan antingen lägga ström till gasmotor enligt kryssning, eller driva fordonet med låg hastighet utan behov av gasmotor alls.
Idling

Många bilar som drivs i stadsmiljöer bränna mer än en tredjedel av sitt bränsle bara tomgång i trafiken. Hybridbilar behöver inte gå på tomgång, vilket gör dem till sin natur mer effektiva i tätorter.
Lågfart Cruising

Bilar som drivs i tung trafik områden under rusningstid kan genomsnitt inte mer än 30 km /h under hela resan. Detta gör hybridbilar idealisk för rusningstrafik situationer, eftersom de lätt kan arbeta vid så låga hastigheter utan omladdning. Addera Bromsenergiåtervinningen

En stor del av alla bilens rörelseenergi energi (som började som kemisk energi i form av bensin) går förlorad när du använder bilens bromsar. Hybridbilar använder sina generatorer för att bromsa bilen medan laddar sina batterier, vilket hjälper till att minska arbetsbördan för bromsarna och de effektivitetsförluster som de orsakar.
Fun Fact

En av de första hybridbilar någonsin utarbetats var fyrhjulsdrift 1901 Mixte. Den Mixte var en serie gas-el-hybrid designad av Ferdinand Porsche, och drivs av den designer till en seger i 1901 Exelburg Rally.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105376.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.