Hybridbilar Vs. Normala bilar

Som världens biltillverkare få fler hybrid-elbilar till marknadsplatsen, fler förare överväger hybrider tillsammans regelbundet, bensindrivna bilar när det är dags att köpa en ny bil. Medan hybrider ger löften om bättre bränsleekonomi, det finns också några kompromisser. Att veta hur hybrider stack upp mot konventionella fordon är viktigt för alla som vill göra det bästa köpbeslut. Historia

Bil designers experimenterat med el-och hybrid drivsystem i början av 1900-talet. Dock vann förbränningsmotorn ut, bli standard strömkälla för bilar för nästan ett århundrade. Under den tiden såg gasdrivna bilar många tekniska framsteg, inklusive bränsleinsprutning och datorsystem kontrollsystem som stöd under bränsleeffektivitet, säkerhet och effekt.

Hybrider gjorde comeback på 1990-talet med den amerikanska debut av Hondas Insight och Toyotas Prius. Sedan dess har de flesta stora biltillverkare utvecklat en eller flera hybrid-elbilar som förgyller sina laguppställningar för naturgasdrivna fordon.
Funktion

Konventionella bilar använder en förbränningsmotor motor som förbränner en blandning av bränsle (bensin eller diesel) och luft för att skapa en snabb serie av kontrollerade explosioner som producerar kraften för körning. Hybrid-elbilar innehåller fortfarande en förbränningsmotor, men komplettera den med en elmotor. Hybrider lagra energi som annars skulle gå förlorad vid inbromsning eller utrullning nedförsbacke i batterier, som sedan kan driva elmotorn och minska behovet av bränsle i förbränningsmotorer.
Typer

p Det finns två huvudtyper av varje typ av bil. Konventionella fordon använder i allmänhet antingen bensin eller diesel. Dieselmotorer är vanliga i lastbilar och bussar, medan de flesta personbilar världen över tröskeln använda bensin exklusivt. Hybrid-elektriska fordon delas in i två kategorier: parallella hybrider, som använder både gasmotor och elmotor för att driva fordonet, och hybrider serien, som bara använder elmotorn för att driva makten men aktivera gasmotor för att fungera som en generator och ge mer makt åt batterierna för att förlänga räckvidden eller lägga extra kraft.
Kostnad

En av de viktigaste praktiska skillnaderna mellan hybrider och konventionella bilar är kostnaden. Hybrider tenderar att kosta flera tusen dollar mer än jämförbara modeller med en gasmotor. Men över tiden, kommer hybrid ägare spara pengar på bränsle. Dessutom hybridfordon har ett högre andrahandsvärde och kan vara berättigade till skattelättnader på grund av deras nytta för miljön. Värdet av en hybrid beror till stor del på ägarens körvanor och det framtida priset på bensin (högre gaspriser innebär ännu större besparingar för hybrid ägare).
Fördelar

Båda typerna av bilar har unika fördelar. Konventionella fordon är oftast mer kraftfull. De saknar också de komplexa elektroniska system, som hybrider måste fungera, vilket minskar kostnaderna. Förutom att ge gas besparingar direkt till föraren, hybrider också möjligt att minska den totala efterfrågan på bensin och olja. Och de producerar färre skadliga koldioxidutsläpp eftersom de bränner mindre petroleumbaserade bränslen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105386.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.