Vilka är farorna med hybridfordon?

Hybrid fordon kan minska vår förbrukning av fossila bränslen, men de kommer med några inneboende risker. Vissa skeptiker är oroliga att hybrider skulle kunna vara farliga för förare på grund av långvarig exponering för elektromagnetiska ström som hjälper driva fordonen. Elektriska strömmar

elmotorn driver bilen vid lägre hastigheter (vanligen till ca 35 mph), och bensinmotorn tar över vid högre hastigheter. Detta alstrar ett elektromagnetiskt fält.
Studier Inconclusive

Både National Institutes of Health och National Cancer Institute har genomfört studier om de eventuella skadliga effekterna av en person som kör ett hybrid. Hittills har studierna varit resultatlösa, och forskarna oense om vad som är acceptabla exponeringsnivåer.
Möjlig Leukemi Risk

The New York Times rapporterade att vissa studier har kopplat exponering för elektromagnetiska fält till en risk för leukemi hos barn.
Risker för räddningspersonal

2005, State Farm Insurance, den största auto försäkringsgivaren i USA, varnade för att räddningsarbetare svarar på scenen av hybridfordon är inblandade i olyckor bör vara medvetna om att elledningar i hybrider bär mellan 144 och 650 volt, tillräckligt för att elektrifiera någon.
Auto Repair Risker

AutoInc., Automotive Service Association: s officiella publikation, rapporterade att vissa auto tekniker var oroliga om de potentiella farorna med att arbeta med hybrider.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105340.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.