Honda CR-Z: Specifikationer

Honda CR-Z är en hybrid sport coupe från den japanska biltillverkaren släppt för 2011 års modell. CR-Z funktioner Hondas Integrated Motor Assist, eller IMA --- en hybrid drivlina konfiguration används också på Honda Civic Hybrid och Honda Insight. Bilen fyller en unik nisch på hybrid marknaden genom att det vid tiden för dess release är den enda produktion tvåsitsig hybrid på marknaden. Styling väcker målmedvetet Honda CRX av 1980 och 1990, kräver att tänka på en ljus bil med snabb hantering och god bränsleekonomi. Motor och IMA

CR-Z kombinerar en konventionell bensinmotor med en borstlös elmotor arbetar tillsammans för att producera el hela tiden. Gasmotor förskjuter 1,5 liter och är relaterad till enheten driver Honda Fit. Den enda överliggande kamaxel, 16 ventiler inline fyrcylindrig sysselsätter Hondas i-VTEC variabel teknik ventiltider. Den gasmotor ensam gör 113 hästkrafter och 106 foot-pounds av vridmoment. Den elektriska motorn gör 13 hästkrafter och 58 ft-lb av vridmoment. I Hondas IMA-system elmotorn är placerad mellan motorn och drivlinan. Både el-och gasmotorer som drivs hela tiden för att ge en sammanlagd uteffekt på 122 hästkrafter och 128 ft-lb av vridmoment i verkliga körsituationer.
Drivlina och Exterior

2011 CR-Z använder en front-motor, framhjulsdrift arkitektur. De två överföring alternativ för 2011 består av en sex-växlad manuell eller en steglös automatlåda, eller CVT. Standarden sexväxlad gör CR-Z den första produktionen hybridbil med en sexväxlad för dem som gillar att flytta sig. Den CVT är en extra kostnad alternativet. Yttermått mått 160,6 lång, 68,5 inches bred och 54,9 inches tall, ridande på en 95,9-tums hjulbas. Bilen väger mellan 2637 och 2707 £ beroende på transmission val och alternativ.
Prestanda

CR-Z är utformad för att ge en dos av idrottens en annars ho-hum hybrid segmentet från prestanda synvinkel. Redaktör är från Väg-och Track and Car and Driver berömde bilen för köregenskaperna men bemoaned sin brist på makt. I Car and Driver testa CR-Z tog 9,6 sekunder att nå 60 mph med kvartalet milen kommer in 17,2 sekunder på 81 mph. Toppfarten är en dra-begränsad 122 mph. Även snabbare än säger, en Prius, inte CR-Z: s rak linje prestanda inte exakt lever upp till sin marknadsföring som en "Sport Hybrid." EPA klassar bränsleekonomi på 31 miles per gallon i staden och 37 mpg på landsväg för sex-växlad manuell, 35 mpg i staden och 39 mpg för CVT.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105470.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.