Effektivitet Information om Elbilar

Genomsnittlig driftskostnaderna för bensindrivna fordon är 10 gånger högre än för att driva en elbil. Vissa batterier av elfordon kan pluggas in i ett vägguttag och debiteras i så lite som 20 minuter, enligt Vancouver Electric Vehicle Association. Elfordon skydda miljön genom att kraftigt minska koldioxidutsläppen. Och de är betydligt effektivare än bensindrivna fordon och därigenom bidra till att minska resekostnaderna. Effektivitet

Elbilar har en driving range på mellan 100 och 200 miles, enligt Fueleconomy.gov. Bensindrivna fordon kan färdas cirka 300 miles på en enda tank. Elmotorer konvertera cirka 75 procent av kemisk energi för att driva hjulen. Förbränningsmotorer omvandlar bara 20 procent av energin från bensin till makten bränslen. Laddning en elbil kan kosta mindre än $ 1 per dag, enligt Greencar.com. Detta är betydligt mindre än bensindrivna fordon.
Prestanda

nuvarande hastighetsrekordet för en elbil för en fjärdedel mil dragrace är cirka 230 kilometer i timmen . Bilen tillryggalagt under 8,8 sekunder, enligt Vancouver Electric Vehicle Association. Några elbilar i produktion kan resa från 0 till 100 kilometer i timmen på fem till sju sekunder. Detta är snabb som en Ferrari eller en Corvette. Elmotorer har extremt högt vridmoment, mycket större än för förbränningsmotorer.
Fördelar

Elbilar inte släpper koldioxidutsläppen, enligt Fueleconomy. gov. Detta bidrar till att minska koldioxidutsläppen och långsam global uppvärmning. Elfordon är tystare än förbränningsmotorer. Elbilar minska beroendet av utländsk olja och hjälpa den lokala ekonomin, eftersom el är en inhemsk energikälla.
Överväganden

batteripaket för elfordon är extremt skrymmande, tunga och ta upp massor av utrymme, enligt Fueleconomy.gov. Antagande elbilar och bli av bensindrivna bilar skulle bidra till att skydda miljön och samtidigt stimulera en grön ekonomi. Mer solenergi, vindkraftverk och vattenkraftverk jobb energikällor skulle öppna upp för att möta el kräver av elfordon.
Missuppfattningar

Elbilar inte ger några koldioxidutsläpp direkt, men energin för att producera elektricitet för den elektriska bilen kan frigöra koldioxid i atmosfären, enligt Stanford University. Om fossila bränslen förbränns för att skapa el, kol fortfarande släpps ut i atmosfären. Om rena energikällor som sol-och vindkraft används för att skapa elektricitet för en elbil, dock nästan inga växthusgaser släpps ut i atmosfären.
Quick Fact

Ladda batteriet på en elbil tar normalt mellan fyra och åtta timmar, enligt Greencar.com.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105408.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.