Sociala konsekvenserna av hybridbilar

Hybridbilar har blivit alltmer populärt bland miljömedvetna förare. En undersökning av JD Power and Associates uppskattar att 7 procent av den totala amerikanska marknaden kommer att vara hybridbilar år 2015, mer än tredubblar 2,2 procent av totala antalet bilar på marknaden under 2008. Medan bränsleekonomin för hybridbilar är klart, deras totala miljöfördelarna och sociala konsekvenser är mindre vissa klistermärke pris vs Gas Besparingar

Hybridbilar är betydligt dyrare än jämförbara bilar som använder konventionella bränslen, även bland bilar som produceras av samma tillverkare. Detta är även sant för begagnade hybrider. Till exempel citerar Kelley Blue Book Grön värdet för en 2007 konventionellt bränsle Toyota Camry på 23.390 dollar, medan värdet för en 2007 Camry hybrid är noterat på 27.965 dollar. Även med de bränslebesparingar för hybriden, 34 mpg kontra 24 mpg, skulle det ta fem år för att kompensera prisskillnaden på nästan 5000 dollar för den genomsnittliga föraren.

Prispåslaget sätter kostnaden utom räckhåll för många individer. Dock bör det noteras att prisskillnaden för hybrider återspeglar det faktum att mycket av den teknik som nyligen har utvecklats under den tidiga delen av 21-talet, medan de mekaniska delarna av förbränningsmotorn bensindriven bil har sedan länge avskrivna - eller betalas av år av tillverkning och användning. Som hybridteknik mognar, bör priserna på hybridfordon sjunka därefter.
Cash for Clunkers

Under 2009 den populära kontant ersättning rabattsystem, mer känd som "cash för clunkers ", tillät köpare att handla med bilar, lastbilar och stadsjeepar med låg gas körsträcka för en check värd $ 3500 eller $ 4500 till tillämpas mot inköp av en mer bränslesnål bil omedelbart. Även hybrid bilförsäljningen gjorde ökning inom ramen för programmet, var de flesta fordon som köps under kampanjen drivs med konventionella bensinmotorer. Tidigare hade hybrid köpare kunnat få ett incitament på upp till 3400 dollar för fordon som förvärvats efter den 31 december 2005, men bara som ett avdrag på sina federala självdeklarationer, snarare än som en direkt kredit.

Tillverkning Impact

Hybridbilar har både ett elektriskt batteri som fungerar som en bränslecell för bilen, och en konventionell bensinmotor som ger extra ström till bilen. På grund av detta och på grund av den komplexa elektroniska konfigurationen av hybridbilar, är de ofta tyngre än jämförbara bilar med konventionella bensinmotorer. Tillverkningen av hybridbilar kräver ofta importerar råvaror och sammansatta komponenter från långa avstånd. Dessa faktorer måste beaktas i samband med att bränslebesparingen för hybrider när de gör det på vägen. Å andra sidan, eftersom hybridtekniken fortsätter att utvecklas, kommer hybriderna i framtiden sannolikt mindre tunga och tekniskt krävande än de hybrider som såldes under det tidiga 21-talet
Krav på energi Grid

Enligt en rapport publicerad av Oak Ridge National Laboratory, den ökande populariteten för hybrid-och elbilar skulle kunna orsaka ökad efterfrågan på kraftnätet. Studien konstaterar att många bedömningar av hybriddrift krav antar att bilägarna bara skulle ta ut sina bilar på natten, då makt krav är traditionellt lägre. Detta är dock inte alltid fallet. En annan faktor är att många kraftverk i USA drivs av kol, länge ansedd som en av de "smutsigaste" former av kolbaserade bränslen. I själva verket, enligt en undersökning som gjorts av den tyska grenen av World Wildlife Fund, skulle de besparingar i koldioxidutsläpp som produceras av hybrid-och elbilar till stor del motverkas på grund av deras beroende av laddning från koleldade anläggningar.


batteritid och kassering

Ett stort hinder i den omfattande produktionen av bilar drivs med batterier istället för kolbaserade bränslen har varit själva batteriet. Styrkan och antalet miles som en bil kommer att gå på en enda batteriladdning har gjort batteridrivna bilar som tillverkats i början av 21-talet i hög grad opraktiskt för landsvägskörning i USA, där de flesta batteridrivna bilar laddas på ägarens hem. Men eftersom batteriet laddstationer blivit vanligare, bör denna begränsning till stor del reduceras. Ett mer allvarligt miljöproblem är bortskaffande av förbrukade batterier i hybrid-och elbilar. Biltillverkarna är medvetna om problemet, och fortsätta att forska och utveckla mindre giftiga batterier för el-och hybridbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105333.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.