Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Återställa Wooden Oyster Boats

Trä ostron båtar är föremål för många påfrestningar och aktiviteter som kan påskynda slitage på fartyget. Träbåtar i allmänhet tar en hel del underhåll för att stanna i sjövärdigt skick. Röta, täta krympning och elektrolys ätit naglar är bane av alla träbåtar. Den extra vikten av oystering riggen, tillsammans med stress böljande över-300-pound muddra plus ytterligare 200 till 300 pounds av fångsten kan snabbt slitas ut båten och riggen. Saker du behöver
Scraper
högtryckstvätt
Dental plocka in
Cotton Drevning
Drevning hammare
Drevning järn
Killz utomhusfärg
Detalj Polyuretan borste
täta (3M 5200) katalog Caulk pistol
KLOHAMMARE
Nail avdragare
Bottenmålning
Paintbrush och rullsatsen
Svetsning maskin
Svetsare verktyg
Grinder

Visa mer instruktioner
Återställa Hull
1

Haul båten ur vattnet och spärra upp den på ett fast underlag. Skrapa och tryck tvätta all beväxning från botten av skrovet. Inspektera skrovet, inifrån och ut, efter tecken på läckage på grund av dålig tätning och rumpa-block. Kontrollera zincs för erosion och byt ut dem om det behövs.
2

Inspektera bordläggning och ersätta alla plankor som är skadade eller ruttna. Gräv en dålig tätning av fogarna med en tand plockning. Byt ut dåliga fogar med färska bomull diktning. Kör fogtätning i fogarna med en fogtätning järn och fogmassor hammare. Måla sömmarna med ett skikt av Killz utomhusfärg och en detalj borste. Låt färgen torka och sedan begränsa sömmarna med en god polyuretan täta och täta pistol.
3

Inspektera butt-blocket naglar. Dra några spikar från varje sida av båten med en avdragare och hammare och leta efter tecken på elektrolys på naglarna. Ersätt alla naglar om någon av dem ser ätit eller urholkas. Kontrollera om "järn sjuka" hål i rumpan-blocken. Järn sjuka hål kommer att ha ett svart område kring spikhålen. Detta indikerar ett mineral överföring mellan naglar och trä. Byt butt-block och använder färska marina grade ring-skaft naglar fast dem. Måla botten med ett marint bruk båtbottenfärg. Måla inte zincs.
4

Kontrollera båtarna varselljus och andra elektriska system. Alla lampor ska fungera, för att inkludera sidoljus, sternlight, masttoppen ljus och fiske ljus (grönt på toppen av masten). Se till att lampor och VHF-radio (s) har sin egen DC-krets och strömbrytare separat från andra system på båten.
5

Kontrollera propellern (hjul) för skador och gropfrätning. Tag av hjulet och ta med den till ett hjul butiken ska utjämnad (jämnas) och balanserat. Inspektera hjulet för elektrolys. Zincs kan tillsättas till drivaxeln för att skydda hjulet från elektrolys. Byt lin i packboxar på drivaxeln och hjärtstocken. Gräv den gamla lin ut med en tand plockning och restuff rutorna med färska lin. Addera Återställa Rig
6

Inspektera alla svetsar på riggen. Slipa bort svaga eller trasiga svetsar och reweld med 100 procent penetration svets där så är möjligt. Kontrollera alla block och trissor för slitage och smörj dem väl möjligt.
7

Kontrollera driften av däck vinsch. Se till att stoppa eller låsmekanismen fungerar fritt och lätt. Smörj eventuella beslag på vinschen med en fettspruta. Kontrollera den hydrauliska vätskenivån och kondition och byt om det ser eller luktar bränt eller har vatten blandas in den. Kontrollera tjockleken på friktionsmaterial på vinschen och byt om det är slitet eller skadat.
8

Inspektera muddra och dragkedja för slitage. Dessa komponenter är i kontakt med ostron rev och är föremål för snabbare förslitning. Dra åt alla bojor och kontakter och byt ut dem om de är skadade eller förvrängd. Kontrollera att muddra väska eller korg är på god form utan hål större än ungefär två inches närvarande. Knyt eller svetsa påsen eller korgen, respektive, tills alla sådana hål reduceras till två inches eller mindre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103467.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.