Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Match ett vit gelcoat

Matchande färg kan vara en svår uppgift, även för proffs. Vad som verkar vara en vitt skrov färg kan vara en benvit eller ett äggskal färg. Ibland, även med samma färg båten lämnat fabriken med kommer inte överens om båten har varit ute i solen under några år. För att kunna matcha gelcoat du måste reparera det skadade området och kontrollera att gelcoaten matchar efter det torkar. Men, i stället för att börja om med en ny lack finns det några tekniker som kan hjälpa dig matcha din vit gelcoat. Saker du behöver
Färg-provkortet
spackel handskar
arbete
Skyddsglasögon
Styren
Gelcoat paste kit
Plastic spridare
Sealer Film 150-grit slipkloss
220-grit sandpapper
400-grit sandpapper
600-grit sandpapper
Rubbing
Duk
Visa fler instruktioner
Matchande
1

Gå till din lokala båt leverans butik och låna ett kort färgprov för gelcoat färg.
2

Matcha färgen på din båt med den närmaste matchningen färgrutan på färgprov kortet genom att hålla upp varje prov kort till ett område nära scratch och bestämma vilket vitt på kortet stämmer bäst. Addera 3

tillbaka till båten leverans butik och antingen köpa matchande gelcoat klistra eller sätta i en beställning på en gelcoat pasta som matchar din vita. Returnera kortet färgprov.
Reparation
4

Sätt på dig arbetshandskar och skyddsglasögon. Använd spackel för att bredda den öppna scratch i en "V"-form. Gelcoat pastan är för tjock för att fylla små repor. Torka scratch med styren för att aktivera eventuella kvarvarande gelcoat. Detta kommer bättre binda nya gelcoat i repan.
5

katalysera din gelcoat pasta med härdare ingår i gelcoat kit. Följ tillverkarens instruktioner för att katalysera din gelcoat. Detta kommer att aktivera ditt gelcoat, så inte katalyserar din gelcoat om du inte är beredd att fylla scratch omedelbart. Blandningen ska börja ställa in ca 30 minuter, så du måste arbeta snabbt.
6

Använd plast spridaren arbeta gelcoaten klistra in scratch. Pastan bör utgöra en liten ås som det anbringas på sprickan. Det är okej. Pastan kommer att krympa när det härdar. Du kommer att kunna ta bort eventuell överflödig deg i senare steg.
7

Ta bort överflödigt pasta i arbetsområdet som inte appliceras på scratch. Täck scratch med tätande filmen och låt härda i minst 24 timmar.
8

bort plasten. Nuddar reparationen så att pastan har härdat. Om scratch var grovt överfylld, kan det fortfarande vara våt och du kommer att få vänta längre på den för att ställa, eller ta bort pastan och börja om.
Sandning
9

Sand reparation ned med 150-slippapper blocket. Fortsätt att slipa tills reparationen är i jämnhöjd med det omgivande området. Fortsätt till sand med successivt finare sandpapper tills området är slät och repfri vid beröring.
10

Häll gnugga förening på en ren trasa och arbeta föreningen i tyget. Försiktigt gnugga slipat reparation i en cirkelrörelse tills området blir glansigt. Fortsätta att arbeta gnugga föreningen i reparationen området.
11

Jämför reparationen området till resten av målad yta på båten. Den nya gelcoat bör vara en nära match. Reparationen området kommer att bli mindre märkbar över tiden som det väder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104240.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.