Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man knyter en segelbåt Ratline

Ratlines är en typ eller repstege med "pinnar" som bifogas vanten i riggen på segelbåtar. Dessa används för att tillåta en jakt för att klättra upp i riggen för att få en visuell bäring. En ratline behövs om din Global Positioning System enhet inte fungerar och det finns faror, såsom korallrev, närheten i vattnet. Du kan knyta en ratline till din rigg med material som är tillgängliga för någon typ av båt. Saker du behöver
Måttband tuschpenna
1/2-tums diameter nylonrep
Waxed segel tråd
Maskeringstejp
Utility kniv
Show Mer Instruktioner
1

Mät upp från fartygets däck till riggen höljena 24 till 30 inches med ett måttband.
2

Gör en markering på den aktre svepning med tuschpenna. Sight detta märke med horisonten som din guide på den främre undervant. Markera ett märke på den motsatta svepning.
3

Tie 3 meter vaxad segel tråden till den aktre kåpan med en constrictor knut. Skär alla lösa ändar av repet med mattkniv. Upprepa detta steg på den främre kåpan.
4

Knyt annan constrictor knut 5 inches från slutet av ett avsnitt av nylonrep med den vaxade segel tråden.
5

Skär spetsen av repet med skalpell. Böj änden av repet för att göra ett "öga" form. Varva ner 5 inches av rep tills du har minst tre mindre delar av rep. Applicera en remsa av maskeringen vidta till ändarna av strängarna.
6

Wrap den vänstra strängen av repet under, över och sedan under låg av repet. Vira mitten strängen i den första strängen och slå sedan repet över. Vira den tredje delen av rep under den sista stående Strand. Lägg repet på detta sätt ytterligare fyra gånger. Upprepa detta steg på den andra änden av repet.
7

Sätt i ena änden av en bit vaxat segel tråd i ett öga ena änden av repet. Vira tråden runt höljet och tillbaka genom ögat och dra sedan tråden tätt. Upprepa detta steg tills tråden täcker minst 1 centimeter av höljet.
8

Tie 02:58 HALVSLAG knutar i änden av vaxet segel tråden att säkra surrning.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104675.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.