Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man diagnostiserar Mercruiser motorproblem

Mercruiser tillverkar en rad av utombordsmotorer som sträcker sig från 14 hästkrafter till mer än 300 hästkrafter. Det bästa sättet att diagnostisera motorproblem är att eliminera potentiella problem, såsom inaktuella bensin, en efter en. Om du har tillgång till en Mercruiser scanner verktyg, ett verktyg som gränssnitt med Mercruiser utombordaren att diagnostisera problem, kan du använda den för att avgöra vilka delar av din maskin är inte att fungera. Saker du behöver
Tändstift
Bensin
Scanner verktyg
Visa fler instruktioner
Grundläggande diagnostik
1

försök att aktivera ditt Mercruiser starter. Om det inte går att slå till "på" läge, är ditt batteri eller startmotor solenoider sönder.
2

Undersök batterikontakterna och tändstift för din Mercruiser motorn. Om kontakterna passar lämpligt, är de inte det problemet. Om tändstiften har bucklor eller sprickor, byt ut dem och försöker starta Mercruiser igen. Om det fortfarande vägrar att starta, tändstift är inte problemet.
3

Titta på vägmätaren att bestämma rpm hastighet. Om rpm hastighet inte är igång vid misstänkt hastighet, en skadad propeller nav eller båtbotten är de mest sannolika problemen. Titta på propellernavet och båtbotten att kontrollera skador. Om de inte är skadade, betyder rpm troligen ett igensatt luftfilter eller trasig förgasare.
4

Låt motorn värmas i ca 10 minuter. Öppna motorhuven och kontrollera temperaturmätaren på din motor. Håll en motor termometer bredvid motorn för att avgöra om temperaturmätaren visar upp en exakt temperatur. Om den inte är korrekt, måste du ändra mätaren. Om temperaturen är för hög, men mätaren är korrekt, måste du ändra dina impellrar vattenpump.
5

Spola bränslesystemet om båten inte startar. Igensatt bränslesystem kan hålla förgasare från att fungera korrekt. Fyll tanken med nytt bränsle. Om båten fortfarande inte startar, är bränslesystemet inte problemet.
Scanner Tool
6

Öppna motorkåpan och lokalisera fyra stift som fäster skannern verktyget. Anslut verktyget i kontakten.
7

Tryck på pilarna för att navigera till "PCM Funktioner" och tryck på knappen som lyder "Ja."
8

Använd pilen knapparna för att välja "Auto Självtest" alternativet och tryck på knappen som lyder "Ja." Låt skannern för att söka igenom motorn för problem. Om skannern upptäcker ett problem visas ett felmeddelande. Gör en anteckning av meddelandet.
9

Välj "Output Tester" med hjälp av pilarna. Välj lämpligt test, t.ex. Insprutningsmunstycken eller Tach Output och tryck på "Yes." Låt maskinen att skanna av motorn för att avgöra om den del körs korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104339.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.