Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Fett & Packa Lager på en båttrailer

Båttrailers har mindre hjul än den typiska trailer hjulet. Deras ringa storlek innebär att de snurrar snabbare än konventionella hjul, skapar mer friktion och sätta mer stress på axeln. Som ett resultat, måste packa lagren på en båttrailer göras oftare än med större släp, för att minska risken för dina hjul faller av på grund av rost, vatten eller smuts skador på lagren. Denna uppgift är dock lättare åstadkommas på en båttrailer, eftersom det inte finns några bromsar som du behöver för att anpassa sig. Saker du behöver
Shop handdukar
Wheel jack
Högtemperaturfett
Momentnyckel
Maillot sälja Grease tätning och hjullager (tillval) Review, Digital kamera (tillval)

Visa fler instruktioner
1

läsa din släpvagn servicemanual att lära sig hur hårt hjulen behöver dras åt. Ett hjul som är felaktigt åtdragen eller vänster för löst kan leda till överhettning och överdrivet slitage på axeln.
2

Park släpet på en plan yta och lämnar släpvagn kopplad till dragfordonet. Detta minskar risken för släpet falla av domkraften. Använd block att låsa alla däcken på motsatt sida du kommer att arbeta på. Sätt din trailer jack på arbetet sidan och höja trailern hjulet tills det är bara från marken.
3

Använd en platt-kanter skruvmejsel eller liknande för att försiktigt ta bort locket hjulnavet . Du kommer att se ett kronmutter, som liknar en slottets bröstvärn torn, med skårorna på toppen av varje mutter sex sidor. En castellated flik håller denna del på plats. Dra på navet ordentligt för att ta bort muttern.
4

Flytta hjulet runt tillräckligt för att lossa yttre lagret, sedan dra hjulet och navet av axeln. Därefter måste du ta bort det inre lagret, genom att ta bort fett tätningen först. Ner hjulet på en ren handduk med hjul och nav på golvet, inre sidan nedåt. Peka på det inre lagret med en långskaftad objekt, t.ex. en mejsel, och ta försiktigt bort fettätning.
5

Lägg en handduk bredvid din arbetsplats, ta sedan bort de inre lagren, tvättmaskin och yttre hjullager. Nästa, placera dem på handduken för att hålla dem rena. När du tar bort dem, börja ta digitala fotografier av varje steg som du tar när du tar bort lagren. Detta kan hjälpa dig att sätta lagren ihop senare, bör du glömma i vilken ordning de är placerade.
6

Avlägsna gammalt fett från lagren, medan inspektion för gropar och slitna områden. Om de behöver bytas ut, ta dem till en släpvagn leverans butik för att få dem matchas. Nästa, rengör allt fett, smuts och vatten från insidan av navet, med pappershanddukar,
7

Pack nytt fett i hjulnavet. Ersätt gammalt fett med hög temperatur lagerfett. Litium och Bentone-baserade fetter rekommenderas. Denna typ av lagerfett fungerar bra under stressiga bromsningssituationer och är inte samma sak som vanliga chassi smörjmedel, som har en lägre smältpunkt.
8

Plocka upp hjulet och vänd på den, placera inre lagret i navet. Nästa, knacka försiktigt in ett nytt navtätning med sälarnas gummi vänd navet. Använd en mager träblock att säkert placera tätningen an mot navet. Placera smörjmedel längs tätningens läpp.
9

tillbaka nyligen sammansatta navet. Uppföljning genom att applicera det yttre lagret, då brickan, då den krenelerade fliken till enheten. Försiktigt lägga lite fett på kronmuttern, sedan lägga kronmuttern över fliken. Klicka på plats, men inte för hårt. Avsluta denna procedur genom att sätta tillbaka locket över hjulnavet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103742.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.