Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Rig en Gaff på en segelbåt

Tekniker för riggning båtar, gjutning segel och förankring kan datera tillbaka hundratals, om inte tusentals, år. Av detta skäl finns det en mängd av riggar, även om vissa är specifika för en båts storlek. Andra riggar är relativt generiska och som gäller för de flesta någon segelbåt. Sådant är fallet med gaffelrigg - där seglet är placerad helt bakom masten. En Spar stöder seglet på dess topp sträcker sig uppåt och bakom masten. Din segel kan säkras med en gaffelrigg med bara lite kunskap. Instruktioner
1

Sätt masten ner i sitt lägsta läge med bommen och gaffel - en löstagbar segel ansluten. Leta ögat av din lata jack på masten och koppla den till den övre lata jack linje. Knyt den hängande ändar tillbaka ifrån masten.
2

Leta upp "hals-fallet," även känd som "halsen." Det är en linje som höjer slutet av gaff närmast masten. Fäst änden av halsen till övre halsen blocket fäst vid masten, ansluter till bilagan slingan.
3

Kör en tråd, som kallas en parrel linje, genom den nedre halsen blocket, bifoga det till gaff käftarna. Kör sedan parrel linjen genom övre halsen blocket och köra tillbaka genom blocket mot sittbrunnen. Detta håller gaff på masten. Var säker att kontrollera parrel rad för att förhindra vridning de övre och nedre halsen.
4

Fäst halsen slut på "peak fallet", även känd som "peak". Toppen är en linje som höjer slutet av gaff från masten. Trä parrel linje genom den övre toppen blocket, sedan tillbaka ner genom mitten gaff blocket. Kör parrel linje genom lägre topp blocket. Hålla linjerna utan vändningar. Kör parrel linje genom yttre brytblocket bredvid nedre halsen vid basen av masten till sittbrunnen.
5

Lyft masten, säkra den på plats med gaff. Springa upp och ner din gaff att kontrollera tvinnade ledningar. Din gaffelrigg är nu på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104682.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.