Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur att svetsa tung aluminium

Tungt aluminium används ofta i byggandet av fordonsindustrin paneler och i delar som används i bilar, flygplan och båtar. Som en bil entusiast, kan du behöva utföra reparationer och restaureringar som omfattar användning av aluminium svetsning. Tungt aluminium svetsning utförs bäst med en TIG (TIG) svetsare. TIG svetsare använda icke-konsumerbara volframelektroder och för argon, en inert gas. Svetsning tung aluminium kräver svetsaren att generera mycket höga temperaturer. Saker du behöver
Svetsning handskar
Svetsglasögon
Skyddande långärmad klädsel
TIG svetsare
argongas
Clamps
koppar eller aluminium kylfläns
Aluminum filler rod
Brandsläckare
Flaska vatten
Visa fler instruktioner
1

Sätt på en svetshjälm, handskar svetsning och långärmad skyddskläder. Svetsning kan vara en svår uppgift. Eftersom små bränder kan lätt bryta ut på din arbetsplats, alltid hålla en vattenflaska och brandsläckare nära till hands.
2

Montera aluminium så nära varandra som möjligt. Aluminium smälter inte och gå på rätt sätt om det finns ett alltför stort gap mellan de områden du är svetsning. Om det behövs, använd en slipmaskin före svetsning för att säkerställa en nära passform.
3

Clamp ren, torr aluminium till koppar eller aluminium kylfläns. Koppar och aluminium är både effektiva värmeledare. Heavy aluminium måste förvärmas till en temperatur i intervallet mellan 275 grader Fahrenheit till 500 grader Fahrenheit före svetsning.
4

Använd en amp per varje 0,001 tum tjocklek av aluminium. Använd alltid en något högre strömstyrka än ditt material kräver och föra den tillbaka ner efter behov. Den strömstyrka av en TIG svetsare styrs med en fotpedal.
5

Svetsa aluminium. Håll en TIG-svetsbrännare vid en 70 grader eller 80 graders vinkel och ca 1/4 tum ovanför de områden av aluminium du svetsar. Låt inte volfram för att komma i kontakt med aluminium eftersom detta kommer att orsaka förorening av metallen.
6

Mata en stav aluminium fyllmedel i området som håller på att svetsas. Arbeta filler i aluminium snabbt för att undvika större uppbyggnader. När de erforderliga områdena har varit säkert och prydligt gått, ta bort värmekällan och låt metallen svalna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104151.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.