Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Caterpillar 3406 Motorspecifikationer

Caterpillar är en USA-baserad tillverkare av industriella och tung utrustning fordon, motorer och reservdelar. Den 3406 raden av motorer är avsedd för användning i tunga båtar och kan användas ensam som en enda motor, eller i grupper för att generera massa mängder ström. Det kan vara vanligt förekommande i stora yachter, kryssningsfartyg och fraktfartyg transport. Motorspecifikationer

Kärnan av 3406 kraftproduktion är en inline sexcylindriga, fyrtakts dieselmotor. Med en total förskjutning av 893 cubic inches, är det konstruerad med en 5,4-tums borrning och 6,5-tums stroke. En inbyggd turbo hjälper till att leverera kontinuerlig effekt på motorns maximala varvtal på 1500 rpm. Caterpillar rekommenderar att byta olja vid varje 250-timmars intervall.
Kraftproduktion Specifikationer

Kopplade till turbo-dieselmotorn är elgenerator, som använder en permanentmagnet med fyra stolpar och ett enda lager. En trefas spänningsregulator är installerad ombord som känner både volt och hertz. Generatorn är monterad bredvid motorn i en stor metallram med meta cross-bärare. Under 92-procent motorns belastning, matar generatorn motsvarande 313,8 hästkrafter.
Standardutrustning

motor och generator set inkluderar ett antal standardfunktioner , däribland ett kylsystem, avgassystem, glidmedel systemet och instrumentpanelen. Motorns luftintag är pläterad med en korrosionsbeständig beläggning och har ett inbyggt luftfilter. En växel-drive sjövattenpump, expansionskärl, och oljekylare för växellåda och motor fungerar som de viktigaste komponenterna för motorns kylsystem. Motor operatörer kan kontrollera driftsparametrar, såsom oljetryck och motortemperatur, och manipulera vissa inställningar med hjälp av instrumentpanelen.
Storlek och vikt

3406 har en total torrvikt 6,819 pounds utan motor tillbehör installerats. Mätning från slutet av motorn till slutet av svänghjulskåpan, är längden på motorn 117,28 inches medan den totala bredden är 39,22 inches. Den har en total höjd som mäter ut till 58,04 inches. Tillägget av motorn tillbehör som finns från Caterpillar, såsom en annan sändning, kan lätt lägga till storlek och vikt på elverk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103895.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.