Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter gasvajer på en båt

Gasvajrar på en båt arbetar under svåra förhållanden. Saltvatten, sand, veck och stammen av verksamheten kan leda till att kabeln bära och bryta insidan av den yttre hylsan. Brist på smörjning eller felaktig smörjning kan leda till en uppdelning av den yttre hylsan. Denna uppdelning gör skavsår på gasvajern och får gnugga ett hål genom den yttre hylsan, så att vatten inuti. Gasvajrar som är verksamma dåligt eller synliga skador måste bytas ut innan de kan orsaka en farlig eller okontrollerad situation på vattnet. Saker du behöver
spetstång
Wrench in
Roll av nylontråd
New gasvajern
Visa fler instruktioner
1

Ta bort saxsprint från gasvajern fästbulten vid botten av kontrollen med en tång. Ta förankringspinnen och dra ut kabeln från kontrollen.
2

Öppna motorkåpan. Koppla loss kabeländen från gasreglaget armen på motorn. Öppna locket över kabeln justering vid sidan av motorn och dra kabeln fri från motorn.
3

Knyt nylonlina till kontrollen änden av gasvajern. Använd nylonlina som fisk-tape genom att dra kabeln ur aktern på båten och låta den gamla kabeln för att dra i slutet av strängen genom båten och ut i aktern. Knyt upp nylon string /fisk-tape och ta bort kabeln.
4

Knyt motorsidan av fisk-bandet till kontrollen i slutet av den nya gasvajern. Dra den nya kabeln in i och genom båten genom att dra i kontroll änden av fisk-tape. Dra upp ledningen till kontroll och knyta upp fisk-bandet.
5

Montera gasvajern på kontroll och installera förankringspinnen och saxpinne. Justera den nya gasvajern på motorn skaderegleraren, fästa kabeln på gaspådrag armen och stäng justerlock. Kontrollera gasreglaget för smidig drift och se till att den täcker det önskade RPM (varv per minut) sortiment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103514.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.